Nokia modeller aynı anda 120 ülkede satışa sunulacak

HMD Global, yeni Nokia akıllı telefonları 2. çeyrekte 120 ülkede satışa çıkartacak.

Cep telefonu pazarının en önemli isimlerinden birisi olan Nokia, Windows Phone ile başaramadığını Android ile yapma çabasında. Firma Microsoft'a cihazlar ve servisler bölümünü satarak pazardan çekilmişti. Ancak bu sene başında Nokia, HMD Global adındaki bir firma çatısı altında tekrar pazara dönüş yaptı.

Nokia'nın ilk olarak duyurduğu model Nokia 6 adındaki akıllı telefon olmuştu. Bu cihaz Android işletim sistemi ile gelirken, sadece dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'de satışa sunulmuştu.

Nokia MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi'nde Şubat ayı sonunda bir etkinlik düzenlemiş ve firma iki yeni akıllı telefon modelini daha resmi olarak duyurmuştu. Bu yeni modeller Nokia 6'ya göre daha düşük donanım özellikleri içerirken, Nokia 3 ve Nokia 5 adı ile geldi. Ayrıca Nokia, önceki modeli Nokia 6'nın da global pazar için duyurusunu gerçekleştirdi.

Nokia henüz yeni modellerini satışa sunmuş ve değil ve gelen bilgilere göre Nisan Mayıs ve Haziran olarak 2017, 2. çeyrek içerisinde cihazlar satışa sunulacak. HMD Global, aynı anda dünya genelinde 120 ülkede satışa çıkacak.

Clove UK üzerinden gelen bilgi Nokia 3 ve Nokia 5'in Mayıs ayında Nokia 6'nın da Haziran ayında satışa çıkacağı şeklinde.

Nokia 6 akıllı telefon 229€ civarında fiyat etiketine sahip ve Nokia 3 ve Nokia 5 de 200$ altında bir fiyat etiketi ile satın alınabilecek.

Whatsapp