Nokia Kamera, Nokia 9'un Piyasaya Sürülmesinden Önce Telefoto ve Geniş Açı Desteği Kazandı

Nokia'nın kamera uygulaması Nokia Kamera, yayınlanan güncelleme ile yeni amiral gemisi Nokia 9'un duyurusunu öncesinde telefoto ve geniş açı çekim desteği kazandı.

Nokia 5 için yayınlanan yeni Android Oreo beta sürümü, şaşırtıcı ve gizli, yeni özelliklere sahip Nokia'nın kamera uygulamasının yeni bir sürümünü de beraberinde getirdi. Nokia Kamera uygulaması artık hem telefoto hem de geniş açılı türden ikili kamera özelliğini de destekliyor.

Uygulamada özellikle şu anda üst seviye telefonlarda neredeyse standart olan 2x telefoto zoom özelliği dikkat çekiyor. Nokia 5, tabii ki bu özellikleri kullanamaz, hatta HMD'nin çift kameralı tek akıllı telefonu olan Nokia 8, iki kamerasında aynı görüş alanına sahip olmasına rağmen, bu özelliklerden yararlanamıyor. Ancak, uygulamanın bu sürümü ile gelecekte neler olabileceği hakkında bilgi sahibi olabiliriz. 

Şu ana kadar pazardaki hiçbir telefon hem telefoto hem de geniş açı çekim özelliğine aynı anda sahip olamadı. Aslında üç kamera lensin sahip akıllı telefonlar hakkında bazı söylentiler ortaya çıkmıştı ancak HMD, iki ayrı model üzerinde çalışıyor olabilir. Zira Nokia 9 ile ilgili olarak şimdiye kadar gündeme gelen tüm söylentiler, Nokia 9'un çift kamera kurulumuna sahip olacağına işaret ediyordu. 

Kamera uygulamasında heyecan verici daha fazla değişiklik de var. Nokia Kamera uygulaması ile Nokia 5'de Deklanşör hızı ve ISO'yu elle seçilebiliyor. Değerler, deklanşör için 1 / 500s ve 1s arasında ve ISO için de 100 ila 2000 arasında değişiyor. 

Whatsapp