Nokia D1C akıllı telefon görseller ve teknik özellikler ortaya çıktı

Nokia'nın yeni akıllı telefonun D1C için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Finlandiya kökenli Nokia, 2014 senesinde cihazlar ve servisler bölümünü Microsoft'a satmış ve akıllı telefon pazarından çekilmişti. Nokia bilindiği üzere Microsoft'un Windows Phone mobil işletim sistemine sahip Lumia modellerini pazara sunarken, bu cihazlar devamlı olarak gerileyen satış rakamları ile Android ve iOS cihazlar karşısında başarısız olmuştu.

Nokia ve Microsoft arasındaki anlaşmaya göre, Nokia 2016 son çeyreğe kadar akıllı telefon pazarına giriş yapamıyordu. Bu sürenin sona ermesi ile birlikte, Nokia tekrar oyuna dahil olmaya hazırlanıyor. HMD Global çatısı altında faaliyetlerini sürdürecek olan Nokia, akıllı telefonlar geliştirirken, üretici olarak ise Foxconn'u göreceğiz. Bu Çinli firma bilindiği üzere Apple'ın iPhone modellerinin de üretimini gerçekleştirmekte.

Nokia'nın 2017 içerisinde sunacağı akıllı telefon modelleri hakkında da bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu cihazlardan birisi de Nokia D1C olurken, bu akıllı telefonun iki farklı versiyon olarak sunulması bekleniyor. Bu versiyonlardan birisi orta seviye olarak gelirken, diğeri ise üst seviye özelliklerle sunulacak.

Her iki Nokia D1C versiyonu da Google'ın Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi ile pazarda satışa çıkacak. Orta seviye versiyonun Foxconn tesisi içerisinden çekildiği kaydedilen görseli de ortaya çıktı. Bu versiyonun 4GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi ve Qualcomm Snapdagon 6XX yonga seti ile gelmesi bekleniyor.

Büyük ihtimalle Nokia D1C'yi Ocak ayı başında CES 2017'de görebiliriz.

Whatsapp