Nokia BH-501 Bluetooth Kulaklıklar, Çin'de 46 Dolar Fiyatla Piyasaya Sürüldü

HMD Global, 46 Dolar fiyata sahip yeni Bluetooth kulaklıklarını bugün Çin'de resmi olarak piyasaya sundu.

Nokia bugün yeni bir mobil aksesuarını gün yüzüne çıkardı. Nokia BH-501 adıyla piyasaya sunulan yeni kulaklıklar, 2007 yılında piyasaya sunulan ve BH-501 adını taşıyan boyun askılı kulaklıklarla aynı adı taşıyarak küçük bir karışıklığa da neden oluyor. Diğer taraftan ise bu isim, Finlandiya merkezli firmanın bu sektörde ne kadar uzun süredir var olduğunu da gösteriyor. 

Görünüşe göre yeni Nokia BH-501 Bluetooth Kulaklık, günümüzde bir çok amiral gemisi akıllı telefonda 3.5 mm kulaklık girişi kullanılmıyor olmasını da avantaja çevirmek istiyor. Nokia BH-501, fırçalanmış metal bir tasarıma sahip alüminyum gövde ve iki kulaklığı birbirine bağlayan 50 cm boyunda bir ip içerir. Siyah renkte ve 15 gram ağırlığında olan cihaz, uzaktan kumanda üzerinden sesli uyarı ve çağrı cevaplamayı ve reddetmeyi de destekliyor.

Nokia BH-501 Bluetooth Kulaklıklar, IP55 sertifikasına da sahip. Yani toza karşı dirençli olan kulaklık, aynı zamanda du sıçramalarına karşı da koruma sağlıyor. Sade bir ifade ile belirtmek gerekirse, yeni Nokia kulaklıklarını yağmurlu havalarda da kullanabilirsiniz. Nokia BH-501 Bluetooth Kulaklık Çin'de 299 CNY fiyatla satışa sunulacak ve bu şu an için 46 Dolar fiyat etiketi demek oluyor. Ürünün ne zaman satışa sunulacağı ve uluslararası piyasalarda da satışa sunulup sunulmayacağı henüz belli değil. 

Whatsapp