Nokia aradığı CEO'yu, Samsung'tan transfer etti

Akıllı telefon pazarının yeni ismi olarak tanımlayabileceğimiz Nokia firması yan kuruluşu Nokia Technologies için aradığı CEO'yu, Samsung bünyesinden transfer etti.

HMD Global tarafından satın alınarak akıllı cep telefonu pazarına merhaba diyen Nokia firması, yan kuruluşu olan ve yeniden tüketici alanında hizmet sağlayacak olan Nokia Technologies için aradığı CEO'yu buldu. 2014 yılından bugüne dek Samsung'un Kuzey Amerika CEO'su olarak görev yapana Gregory Lee'yi transfer eden firma, bu ismi Nokia Technologies'in CEO'su yaptı

Nokia'nın geliştirdiği yeni Android işletim sistemli akıllı cep telefonu modelleriyle böylelikle Kuzey Amerika pazarında daha iddialı bir hal alması beklenilirken, özellikle sanal gerçeklik gözlükleri ve bazı tıbbi cihaz üretiminde iddialı bir hale kavuşması bekleniliyor.

Nokia eskisi gibi küresel pazarda oldukça iddialı bir hale kavuşmanın tek çaresini Kuzey Amerika pazarına açılma olarak görürken, Samsung’u ABD’de çok güçlü olan Apple’ın karşısında ayakta tutan CEO’yu bünyesine kazandırdı. Gittikçe eli daha çok güçlenmeye başlanılacağı düşünülen Nokia firmasının yavaş yavaş yeni amiral gemisi modelleriyle karşımıza çıkacağı düşünülüyor.

Nokia markalı yeni akıllı cep telefonu modellerinin ülkemizde Vodafone aracılığıyla satışa çıktığını da sizlere unutturmadan belirtelim.

Whatsapp