Nokia 9 PureView’in Tanıtım Videosu Sızdırıldı

Nokia'dan beklenen üst düzey akıllı telefon, Nokia 9 PureView olacak gibi görünüyor. İşte Nokia 9 PureView’in İlk resmi tanıtım videosu.

Ortaya çıkan en son Nokia 9 PureView sızıntısı, bugüne kadarki en kesin olanı gibi görünüyor. Duyurusu yaklaşan akıllı telefonun tüm önemli noktalarını gösteren bir tanıtım videosu ortaya çıktı. 

Nokia 9 PureView, henüz detayları belli olmayan beş lensli bir arka kameraya sahip olacak. Video, ayarlanabilir bokeh ile portre modu çekimlerini yapabileceğinizi ve çekim yapıldıktan sonra netleme noktasını değiştirebileceğinizi gösteriyor. Nokia 9'da ayrıca bir tür gece modu da bulunuyor. İnternete sızdırılan videoya göre, normal bir akıllı telefonla karşılaştırıldığında alınan ışığın 10 katından daha fazla ışığın sensöre alındığı iddia ediliyor. Penta kamera aynı zamanda, tüm kameralarla aynı anda fotoğraf çekilmesini de sağlıyor. 

Nokia 9 PureView’in ön tarafında, ekran üstü parmak izi tarayıcıya sahip HDR10 destekli 5,99 inç 2K (Quad HD) PureDisplay ekrana sahip olacak.

Nokia 9 PureView, 6GB RAM ile eşleştirilen Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti ile desteklenecek ve 128 dahili depolama alanı ile birlikte piyasaya sunulacak.

https://youtu.be/XGZY-JA-vw0

Sın olarak, kablosuz şarj teknolojisine sahip olacak Nokia 9 PureView, Android 9.0 Pie işletim sistemini temel alan Android One platformu altında piyasaya sunulacak. 

HMD Global'in Nokia 9 PureView’i Ocak ayı sonunda duyuracağı tahmin ediliyor. 

https://twitter.com/evleaks/status/1079552711081816064

Whatsapp