Nokia 9 PureView’in İlk Basın Görseli Sızdırıldı 

Nokia'nın gerçek anlamda ilk Android amiral gemisi olacak Nokia 9 PureView’in basın görseli internete sızdırıldı.

Birkaç farklı sızıntıdan sonra Evan Blass veya bilinen adıyla Evleaks sayesinde, Nokia 9 PureView’in İlk resmi basın görseli de ortaya çıktı. Bu görsel, 'Beholder' kod adlı yeni akıllı telefonun arkasındaki zoom-Camera teknolojisini destekleyen ZEISS optik ile 1-1-3 kurulumunda düzenlenen tanıdık bir penta kamera düzenlemesini göstermekte. 

Görsel ayrıca, Nokia 9 PureView’in şirketin ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip ilk akıllı telefonu olacağını doğruluyor. 18:9 en-boy oranında ekran ve arka tarafta Android One logolu cam panel de dikkat çekiyor. 

https://twitter.com/evleaks/status/1079552711081816064

Nokia 9 PureView’in 5.9 inç Quad HD çözünürlükte 3D camlı OLED ekran, Snapdragon 845 yonga seti, 8GB'a kadar RAM, 128GB dahili depolama alanı .Android Pie işletim sistemi, IP68 sertifikası, Nokia OZO Stereo Audio ses teknolojisi ve hızlı şarj destekli 4.150 mAh bataryaya sahip olması bekleniyor. 

HMD Global kısa süre önce Nokia 9'un geciktiğini doğruladı çünkü kamera kalitesi karmaşık kamera ünitesi ve Foxconn'un üretimde yaşadığı zorluklar nedeniyle henüz gerekli seviyeye ulaşmadı. Nokia 9 PureView’in Şubat 2019'daki MWC'de duyurulması bekleniyor. 

Whatsapp