Nokia 8, Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus ve Nokia 6.1 İçin Yüz Tanıma Özelliği Geliyor

Nokia'nın piyasadaki üst seviye cihazlarından Nokia 8 Sirocco, Nokia 8, Nokia 7 Plus ve Nokia 6.1 modelleri için yazılımsal yüz tanıma özelliği geliyor.

Son zamanlarda birçok akıllı telefon üreticisi tarafından yüz tanıma özelliği cihazlara eklenmeye başladı. Şu ana kadar Nokia cep telefonlarının Çin yazılımını çalıştıranlar haricinde hiçbirinde yüz tanıma ile kilit açma özelliği bulunmuyordu.

Yüz kilidine benzer şekilde çalışan ancak pratikte daha yavaş ve zor olan Android'in kendi yüz sistemi bulunuyordu. Gelen son bilgilere göre Nokia'da diğer firmalar gibi hızlı ve pratik çalışan bir yüz tanıma özelliğini cihazlarına sunacak.

Twitter'daki resmi Nokia Mobile hesabına bir Nokia müşterisi tarafından sorulan yüz tanıma özelliği ile ilgili soruya gelen yanıt birçok kullanıcıyı sevindirecek gibi görünüyor. Nokia Mobile hesabından gelen Nokia 8 yüz tanıma sorusuna karşılık bu özelliğin Nokia 8 Sirocco, Nokia 8, Nokia 7 Plus ve Nokia 6.1 modelleri için yakın zamanda dağıtılacağı açıklandı. Şuan için bu modeller arasından sadece Nokia 8 için yüz tanıma sisteminin bu ay geleceği belirtilmiş durumda.


Diğer modellerin ne zaman bu güncellemeye kavuşacağı ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. Diğer taraftan Google tarafından duyurulan Android P işletim sisteminin Nokia cihazlarına ne zaman geleceği de şuan için bilinmiyor. Nokia telefonlarından Android One kapsamındaki Nokia 7 Plus modelinin ilk Android P güncellemesini alan Nokia cihazı olması bekleniyor. 

Whatsapp