Nokia 8 Android 9 Pie Güncellemesi Yayınlanmaya Başladı

Ülkemizde resmi olarak satılan modellerden biri olan Nokia için Android 9 Pie güncellemesinin beta sürümü bugün resmi olarak dağıtılmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde duyurulan çentikli ekrana sahip Nokia 8.1'in satışlarını artırmak için HMD Global'in Nokia 8 kullanıcılarına göndereceği Android 9 Pie işletim sistemi güncellemesini kasıtlı olarak geciktirdiği iddiaları ortaya çıkmıştı. Bu iddialar biranda Nokia 8 kullanıcılarını ayaklandırmaya yetmişti. Şimdi ise firma daha fazla geç kalmadan merakla beklenen güncellemenin bir beta sürümünü dağıtmaya başlamış gibi görünüyor.

Daha önce birçok kez farklı modellerde beta güncellemeleri ile bazı kullanıcılara önden güncellemeyi test etme imkanı sunan Nokia bu sefer eski amiral gemisi Nokia 8 için Android 9 Pie beta güncellemesini kullanıcılara sundu. Her zaman olduğu gibi Nokia'nın güncelleme duyurularını paylaşan Juho Sarvikas dağıtılan Nokia 8 Android 9 Pie beta güncelleme duyurusunu da kendi Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Nokia 8 Android 9 Pie beta güncellemesi ile Aralık 2018 tarihli en yeni Android güvenlik yamasının yanı sıra Google'ın geliştirdiği bütün Android 9 Pie özelliklerine de sahip olacaksınız. Şuan için beta programı kapsamında yer alan kullanıcıların indirebildiği güncellemenin kararlı sürüm olarak bütün kullanıcılara ne zaman dağıtılacağı bilinmiyor.

Diğer taraftan Android One kapsamında yer alan amiral gemisi Nokia 8 Sirocco'dan bahsedilmezken en kısa sürede bu model içinde benzer bir Android 9 Pie güncellemesinin dağıtılması bekleniyor.

Whatsapp