Nokia 7.1 resmi teknik özellikleri ve fiyatı duyuruldu

HMD Global tarafından bugün gerçekleştirilen özel konferans kapsamında, Nokia 7.1 isimli cihazın çıkış tarihi, fiyatı ve özellikleri belli oldu.

Akıllı telefon üretimi dünyasında Finlandiya merkezli Nokia'nın isim haklarını gireleyen HMD Global firması, Android ekosisteminin desteğini ardına alarak beklenenden daha popüler bir hale kavuşmayı başardı. Şirket tarafından bugün uzun zamandır gündemde yer alan Nokia 7.1 isimli telefona ait tüm detaylar kamuoyuna özel bir lansmanla birlikte lanse edilirken, cihazın içerdiği özelliklere bakıldığında orta segmente hitap edeceği gözlemleniyor.

5.84 inç genişliğindeki Full HD+ çözünürlüklü 19:9 formatında olan ve 1080 x 2244 piksel çözünürlüklü görüntü oluşturabilen dokunmatik panel üzerinde şekilleneceği açıklanan cihaz, Qualcomm'un geliştirdiği Snapdragon 636 yonga setinden güçünü alacak. 14 nm fabrikasyon üretim süreciyle geliştirilen işlemci 1.8 GHz frekans hızında çalışan sekiz adet Kryo 260 çekirdeğine sahip.

Cihazın grafiksel anlamdaki kalitesi ise Adreno 509 yonga setiyle sağlanacakken, haricen cihazda 4 GB kapasitesindeki bir RAM belleğe yer veriliyor. MicroSD kart aracılığıyla cihazın harici hafıza arttırımını gerçekleştirebilecekken, depolama alanı olarak ise 34 GB ve 68 GB olmak üzere 2 farklı seçeneği bulunacak.

Arka yüzünde 12 MP + 5 MP çözünürlüğündeki dikey konumlandırılan çift kamerayı içeren cihazda, bu kameranın altında birde parmak izi okuyucu sensörü gözlemleniyor. Kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle birlikte çıkacak olan cihaz, şirket tarafından verilen söze göre 3 yıl boyunca düzenli olarak Android güncellemelerini alacak ve önümüzdeki ay ise Android Pie güncellemesine kavuşacak.

5 Ekim yani yarın itibariyle ön siparişle satışlarına başlanılacak olan cihazın resmi olarak dağıtımı 17 Ekim tarihinde gerçekleştirilecekken, fiyat etiketinin ise 349 Euro olarak belirlendiği açıklandı.

Whatsapp