Nokia 7.1 Plus Snapdragon 710 İşlemci ve 6 GB RAM İle Listelendi

Nokia'nın çok yakında duyurusunu gerçekleştireceği Nokia 7.1 Plus modeline ait ilk Geekbench performans testi sonuçları ortaya çıktı.

Önümüzdeki hafta HMD Global tarafından Çin'de düzenlenecek olan bir etkinlik ile tanıtılması beklenen Nokia X7 ile beraber piyasaya sürülmesi beklenen Nokia 7.1 Plus bugün Geekbench performans testinde listelendi.

Nokia 7.1 Plus tek çekirdek testinden 1827 puan alırken çok çekirdekli testten ise 5937 puan almayı başarmış. Bu sonuçlar ve listede yazan bilgilere göre cihazda Snapdragon 710 işlemcisinin kullanılacağını söyleyebiliriz. Android 8.1 Oreo ile beraber gelen cihazda 6 GB RAM belleğinin yer aldığını görüyoruz. Ayrıca şirketin bu cihazda 128 GB dahili depolama alanı kullanacağı söyleniyor.

Daha önceki raporlarda cihazın 6.2 inç boyutunda bir ekrana sahip olacağı belirtiliyordu. Kamera tarafında ZEISS marka yeni nesil sensörlere sahip olacağı bilinen cihazda 13 MP + 12 MP çözünürlüğünde çift kamera kurulumu yer alacak. Ön tarafta ise 20 MP çözünürlüğünde bir kameranın yer alacağı söyleniyor.

Şimdilik ilk olarak Çin'de piyasaya sürülecek olan Nokia 7.1 Plus'ın uluslararası pazarlara ne zaman sunulacağı bilinmiyor. En azından cihazın birkaç ay boyunca Çin dışına çıkmaması bekleniyor. Ülkemizde resmi olarak satışlarını sürdüren Nokia'nın bu tarz yeni modellerini de ülkemizde görmeyi çok istiyoruz.

Whatsapp