Nokia 7 Plus Android 9 Pie Güncellemesi Yayınlandı

Nokia 7 Plus için geçtiğimiz günlerde ertelenen Android 9 Pie güncellemesi bugün itibariyle dağıtılmaya başladı.

HMD Global'in yetkili isimlerinden Juho Sarvikas geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuru ile Nokia 7 Plus için yayınlanacak olan Android Pie güncellemesinin kalite güvencesi için son testlerinin yapıldığından bahsetmişti. Bu durumda güncellemenin bir süre daha gecikeceği düşünülüyordu. Bugün yine aynı isim tarafından yapılan bir duyuru ile güncellemenin dağıtılmaya başladığını görüyoruz.

Pixel harici cihazlar arasında Essential firmasından sonra ilk karalı sürüm güncellemesini alan model Nokia 7 Plus olmuştu. Aslında Pixel serisinden sonra Android One cihazlarının ilk kararlı sürüm Android 9 Pie güncellemesine kavuşan cihazlar olması bekleniyordu. Şuanda piyasada Pixel cihazları hariç Android 9 Pie güncellemesinin kararlı sürümünü alan üçüncü cihaz Nokia 7 Plus oldu.

Rahatsız etmeyin modu, tüm mobil işlemlerin detaylı bir görünümünü sağlayan yeni liste özelliği, uyarlanabilir pil ve uyarlamalı parlaklık özelliğinin yanı sıra yeni kaydırma hareketleri ile Android 9 Pie işletim sistemini Nokia 7 Plus cihazınızda deneyebilirsiniz.

Şubat ayında resmi olarak piyasaya sürülen Nokia 7 Plus'ın önümüzdeki yıl duyurulacak olan Android 10 işletim sistemini de resmi olarak alacağını söyleyebiliriz. Android One kapsamında yer alan cihaz her ay düzenli olarak güvenlik güncellemelerini alıyor. Eğer sizde ülkemizde resmi olarak satılan Nokia 7 Plus modelini kullanıyorsanız cihazınızın ayarlar menüsünden sistem güncellemelerini kontrol edebilirsiniz.

Whatsapp