Nokia 6.1 Plus teknik özellikleri ve fiyatı belli oldu

Nokia firmasının Çin pazarına özgü olarak geliştirdiği 6.1 Plus isimli modele ait teknik özellikler ile fiyat bilgisi açıklandı.

Android ekosisteminde yoluna oldukça iddialı ve başarılı bir şekilde devam eden Nokia firması, isim haklarını kiralayan HMD Global firması ile bambaşka bir havaya büründü. Çin pazarına özel olarak hazırladığı Nokia X6 modeliyle tüm dikkatlerini üzerine çekmeyi başaran firma, bu cihazı aldığı kararla birlikte küresel pazarda satışa sunacağını duyurmuştu.

Çin pazarında Nokia X6 olarak satışlarına başlanılan cihazın satışlarının küresel pazarda isminin Nokia 6.1 Plus olarak isimlendireceği ortaya çıkarken, bu cihaz şirketin geliştirdiği ilk çentik ekranlı model olarak karşımıza çıkmıştı. Tasarım ve teknik özellik bakımından X6 isimli modelden herhangi bir farkı bulunmayan cihaz, Android One kapsamında olan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle birlikte kutusundan çıkıyor.

5.8 inç genişliğindeki FHD+ ( 1080 x 2280 piksel ) çözünürlüklü 19:9 gövde oranına sahip bir dokunmatik panel üzerinde şekillenen cihaz gücünü Qualcomm'un geliştirdiği Snapdragon 636 yonga setinden güç alıyor. Cihazın yonga setine tercihinize göre 4 GB yada 6 GB kapasitesindeki RAM bellek eşlik ederken, ayrıca grafik birimi olarak ise Adreno 509 GPU'su bulunuyor.

Depolama tercihi de sizin tercihinize göre 32 GB ve 64 GB olarak karşımıza çıkarken, cihazın 3060 mAh kapasitesindeki bataryası Quick Charge 3.0 teknolojisi sayesinde hızlıca şarj edilebiliyor. Arka yüzünde de 16 MP + 5 MP olmak üzere çift kamera sensörünü içeren cihazın ön yüzünde ise yüz tanıma teknolojisine sahip olan 16 MP çözünürlüğündeki kamera mevcut.

Parmak izi sensörü, USB Type-C ve 3.5 mm kulaklık girişi gibi detayları içeren cihazın yurt dışı satış fiyatının 399.99 dolar olarak belirlendiğini hatırlatalım.

Whatsapp