Nokia 6.1 Plus teknik özellikleri ve çıkış tarihi ortaya çıktı

HMD Global'in bünyesindeki Nokia firmasının çentikli çerçevesiz ekrana sahip yeni cep telefonu modeli olması beklenilen Nokia 6.1 Plus'a ait teknik özellikler gün yüzüne çıktı.

Finlandiya merkezli HMD Global tarafından isim hakları kiralanan Nokia firması, her geçen gün büyümeyi ve daha popüler bir hale kavuşmayı başarıyor. Yeni modellerini ardı ardına tanıtan ve eski modellerini ise ardı ardına son yazılım güncellemesine kavuşturan şirket, şimdilerde ise karşımıza Nokia 6.1 Plus olarak isimlendirdiği modelle birlikte çıkmaya hazırlanıyor.

Teknik özellikleri bakımından üst seviye cihaz kullanıcılarına hitap ederecek olan cihaz, büyük olasılıkla çerçevesiz ve çentikli bir dokunmatik ekranla birlikte gelecek. ARCore cihaz listesinde çıkan telefon dedikodulara göre Qualcomm'un geliştirdiği Snapdragon 636 işlemcisi ile 4 GB kapasitesindeki RAM bellekten gücünü alacakken, cihazın enerjisini ise 3.060 mAh kapasitesinde olan bir bataryanın desteklemesi bekleniliyor.

Hızlı şarj teknolojisi ile oldukça hızlı bir şekilde şarj edilebilecek olan Nokia 6.1 Plus modelinin 5.8 inç genişliğindeki 2280 x 1080 piksel çözünürlüğünde görüntü oluşumuna imkan tanıyan dokunmatik panel üzerinde şekillenmesi bekleniliyor. Nokia 6.1 Plus modelinin 32 GB ve 64 GB olmak üzere iki farklı depolama kapasitesi bulunurken, cihazın fiyat etiketi hakkında ise henüz elimize ulaşan kesin bir bilginin olmadığını belirtelim.

Nokia 6.1 Plus isimli cihazın çıkış tarihi net bir şekilde bilinmemekle birlikte, cihazın yılın üçüncü çeyreği içerisinde kesin olarak tanıtılması düşünülüyor. Çerçevesiz ekrana sahip Nokia X6 modelinin başarısını ele aldığımızda, bu cihazında buna benzer bir şekilde başarı sergileyeceğini düşündüğümüzü belirtmeliyiz.

Whatsapp