Nokia 6, Android 7.1.1 güncellemesi yayınlandı

Hafta başı açıklama yaparak cihazlarını yazılım anlamında güncel tutacaklarını açıklayan HMD Global yetkilisinin ardından, Nokia 6 için Android 7.1.1 güncellemesi kullanıma sunuldu.

HMD Global tarafından satın alındıktan sonra firmanın ilk akıllı cep telefonu modeli olan Nokia 6, ilk yazılım güncellemesi Android 7.1.1'e kavuştu. Bu güncelleme ile birlikte kullanıcılara önemli güvenlik önlemleri, hata gidermeleri ve birçok farklı yenilik sunuluyor.


Cep telefonu hali hazırda sadece Asya pazarında satışa sunulurken, Mayıs ayı itibariyle Avrupa'da ve ülkemizde satışa çıkacak. HMD Global yetkilisi hafta başında gerçekleştirdiği açıklamada Google tarafından yayınlanan tüm güncellemeleri en hızlı şekilde cep telefonları için hazırlayacaklarını belirtirken, bu güncelleme de bu açıklamayı doğrulamayı başardı.


Google tarafından henüz bir haftalık süre dilimi içerisinde yayınlanan 370 MB'lık güncelleme, cihazda bulunan LTE ve 3G çift SIM kart bekleme desteği, önemli hata gidermeleri ile güvenlik açıklarını gideriyor. Güncellemenin sunduğu en önemli iyileştirme ise güç tasarrufu cephesinde gerçekleştiriliyor.

Whatsapp