Nokia 6 akıllı telefon görünüşe göre Çin dışında da satışa sunulabilir

Nokia'nın ilk Android akıllı telefonu Çin dışında da bazı ülkelerde satışa çıkabilir.

2017'de akıllı telefon pazarı açısından çok daha zorlu mücadelelerin yaşanacağı bir sene olacak. Firmalar yepyeni modellerini pazara sunacaklar ve geçtiğimiz günlerde gerçekleşen CES 2017, Tüketici Elektroniği Fuarı ile de duyurular gelmeye çoktan başladı.

Bu sene oyuna dahil olan akıllı telefon üreticilerinden birisi de Nokia oldu. Bir zamanlar cep telefonu pazarında zirvede olan firma, akıllı telefonların yükselişi sonrasında durmadan gerilemiş ve sonunda da firma cihazlar ve servisler bölümünü Microsoft'a satarak pazardan çekilmişti.

Microsoft ve Nokia'nın arasında yapılan satışa anlaşması gereği, Nokia 2016 son çeyreğe kadar pazara giremiyordu. Bu sürenin sona ermesi ile Nokia, tekrar sahalara dönerken, geçtiğimiz sne sonunda ilk cep telefonu Nokia 150 olarak duyurulurken, Bu ay içerisinde ilk akıllı telefon da Nokia 6 olarak tanıtılmıştı.

HMD Global çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Nokia, bugün itibari ile Nokia 6 akıllı telefonunu Çin'de satışa sunuyor. Fiyatı ise yaklaşık 249$ olarak belirlenmiş.

Diğer taraftan yeni gelen bir bilgi de cihazın uluslararası pazarda da satışa çıkacağını gösteriyor. Bluetooh SIG'de sertifikasyon sürecinde TA-1003 model numarasına sahip bir cihaz listelendi. Nokia 6'nın Çin versiyonu TA-1000 model numarası ile gelmişti.

Nokia 6 akıllı telefon 5.5" büyüklüğünde 1920x1080 piksel Full HD dokunmatik ekran, Qualcomm Snapdragon 430 yonga seti, 4GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi, 16MP arka kamera, 8MP ön kamera, Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi özellikleri ile geldi.

Whatsapp