Nokia 5.1 Plus İçin Android 9 Pie Güncellemesi Çıktı

Nokia'nın çentikli ekrana sahip Android One cihazlarından biri olan Nokia 5.1 Plus bugün itibariyle Android 9 Pie güncellemesini almaya başladı.

HMD Global bünyesine geçtikten sonra Android işletim sistemli cihazlar ile piyasaya geri dönen Nokia markası bugüne kadar sunduğu birçok cihazına Android 9 Pie güncellemesini dağıtmayı başardı. Son olarak Nokia 5.1 Plus için dağıtılan Android 9 Pie güncellemesi bugün itibariyle bütün kullanıcılara kademeli bir şekilde gönderilmeye başladı.

Çentikli ekran tasarımına sahip olan çift arka kameralı Android One kapsamındaki Nokia 5.1 Plus diğer modellere kıyasla biraz geçte olsa Android 9 Pie güncellemesini almaya başladı.

Yeni geliştirilen pil tasarruf özelliklerinin yanı sıra yenilenmiş kullanıcı arayüzü, daha iyi performans ve yeni kaydırma hareketleri ile Android 9 Pie güncellemesi Nokia 5.1 Plus için resmi olarak dağıtılmaya başladı.

Dünya genelinde birçok ülkede resmi olarak satışta olan Nokia 5.1 Plus şuan için ne yazık ki ülkemizde satılmıyor. Nokia'nın resmi olarak ülkemizde yer aldığını düşününce bu durum biraz üzücü olsa da ilerleyen günlerde daha fazla Nokia imzalı Android cihazın Türkiye'de satılacağını düşünüyoruz.

MediaTek üretimi Helio P60 işlemciye sahip olan Nokia 5.1 Plus diğer adıyla Nokia X5 yeni güncelleme ile beraber Android 9 yeniliklerinin yanı sıra Aralık 2018 tarihli en yeni Android güvenlik yamasına da kavuşmuş olacak.

Diğer taraftan Snapdragon 835 işlemcili amiral gemisi modellerden Nokia 8 Sirocco, Android One kapsamında olmasına karşın halen Android 8.0 Oreo sürümü ile beraber çalışıyor. Umarız şirket en kısa sürede bu güçlü cihaz içinde Android 9 güncellemesini resmi olarak dağıtır.

Whatsapp