Nokia 5 ve 6, Android 8.1 Oreo güncellemesi almaya başladı

Nokia firmasının orta segment için hazırladığı cep telefonu modelleri 5 ile 6 için Android 8.1 Oreo güncellemesi yayınlanmaya başlanıldı.

HMD Global tarafından isim hakları kiralanan Finlandiya merkezli Nokia firması, akıllı cep telefonu pazarında her geçen gün daha iddialı bir hale kavuşmayı başarıyor. Her gün daha fazla satış rakamına ulaşmayı başaran firma, Android 8.1 Oreo güncellemesini yavaş yavaş tüm modellerine ulaştırmaya devam ediyor.

Daha önce Nokia 2 modeli için Android 8.1 Oreo güncellemesi yayınlanırken, şimdilerde ise firma Nokia 5 ile Nokia 6 isimli modelleri için bu güncellemeyi yayınladığını duyurdu. Nokia 6 modeli için yayınlanan güncelleme 930 MB boyutundayken, Nokia 5 modeli için yayınlanan güncellemenin boyutu ise 860 MB boyutunda olarak açıklandı.

Güncellemeler Android dünyasının Mart ayına kadar olan tüm güvenlik düzeltmelerini de içerirken, hem cihazlarınızı çok daha stabil bir hale getirmeyi hemde tüm güvenlik açıklarından arınmanızı sağlıyor.

Android çekirdeğinin yükseltildiği cihazda hata gidermelerinin yanı sıra pil tasarrufunda geliştirmeler, yeni baştan hazırlanmış güç menüsü, ayarlar menüsünde iyileştirmeler ve Bluetooth ile pil yüzdesi gibi özellikler cihazlara yansıtılıyor. Aşamalı olarak yayınlanan bu güncellemeye ülkemizdeki kullanıcıların henüz ulaşıp ulaşamadığı bilinmezken, eğer sizde bu cep telefonlarından birinin sahibiyseniz güncelleme hakkındaki durumu yorumlar kısmımızda paylaşabilirsiniz. 

Whatsapp