Nokia 4'ün Teknik Özellikleri Detaylanıyor

HMD Global'in duyurmaya hazırlandığı yeni akıllı telefonu Nokia 4'ün teknik özelliklerine dair yeni sızıntılar ortaya çıktı.

Nokia 7 Plus hakkı daki ilk ipuçlarının ortaya çıkmasını sağlayan APK dosyası, aynı zamanda yeni Nokia 4 akıllı telefon hakkı da da bazı bilgileri ortaya çıkarmıştı. APK dosyası üzerinde Nokia 4 akıllı telefon ile ilgili olarak çok fazla ayrı tı ortaya çıkmadı. Ancak bugün önce FCC etiketi internete sızan Nokia 4'ün şimdi de daha fazla teknik özellik bilgisi, internete sızdırıldı. 

Bugün ortaya çıkan yeni bir söylentiye göre, HMD Global'in orta,seviyedeki yeni akıllı telefonu olmadı beklenen Nokia 4, Qualcomm Snapdragon 450 yonga setine sahip olacak. Bu aslında, Nokia 4'ün Nokia 5'ten de daha güçlü olacağı anlamına geliyor. Yeni yonga seti, selefinin 28nm'lik süreci yerine 14nm üretim mimarisi üzerinde geliştirildi. Bu noktada sekiz adet Cortex-A53 çekirdeği 1.8 GHz'e kadar hızlarda çalışabiliyor. Adreno 506 GPU ise Snapdragon 430 yonga setinden iki kat daha hızlı çalışıyor. 

Nokia 4 akıllı telefonun, Mobil Dünya Kongresi 2018'de (MWC 2018) Nokia 7 Plus ve Nokia 1 ile birlikte tanıtılıp tanıtılmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak özelliklerine bakılırsa, Nokia 4 bu iki cihaz arasında iyi bir ırka seviye seçenek olacak gibi görünüyor. Bununla birlikte, HMD Global'in aynı zamanda üst seviye bir akıllı telefon da tanıtması bekleniyor ancak bu tanıtımın MWC 2018'e yetişmeyeceği tahmin ediliyor. 

Whatsapp