Nokia 4, artık resmi olarak tanıtılacak

HMD Global firması tarafından satın alınan Nokia'nın yeni akıllı cep telefonu 4'e ait olduğu belirtilen FCC etiketi kamuoyuna sızdırıldı.

HMD Global tarafından satın alındıktan sonra yavaş yavaş eski günlerine dönmeyi başaran Nokia firmasının her geçen gün akıllı telefon pazarında daha iddialı hale geldiğini söyleyebiliriz. Beklenenden fazla satış rakamıyla geçtiğimiz yılın finansal raporunu kapatan Nokia, 2018 yılında Android ekosistemi altında daha başarılı bir hale gelmeyi ve satış rakamlarını yükseltmeyi planlıyor. 

Hem giriş hemde orta segment kullanıcıları için yeni bir cihaz geliştirmeyi hedefleyen firma, Nokia 4 olarak isimlendirdiği cihazla karşımıza çıkmayı planlıyor. FCC ID’si “2AJOTTA-1048” olan “TA-1048” model numaralı Nokia 4 isimli akıllı cep telefonunun FCC etiketi ele geçirilirken, şirket bu cihaz üzerinde büyük titizlik ve gizlilikle çalışıyor.

Etiketteki yer alan kodlara baktığımızda cihaz da MicroSD kart yuvası ile Micro SIM kart yuvalarına yer verileceğine ait ibareler yer alırken, üretimininde Çin'de yapılacağı belirtiliyor. Ancak FCC tarafından hazırlanan bu etiketi ele aldığımızda Nokia 4 modelinin artık resmi olarak tanıtılacağı belirtilirken, cihazın tanıtımının bu ay içerisinde yada MWC 2018 etkinliğinde gerçekleştirilmeyeceği düşünülüyor.

Nokia 4 modelinin tasarım anlamında diğer modellerle benzer bir şekilde mi tasarlanacağı veya son dönemleri modası olan 18:9 en-boy oranına sahip ekranla mı geleceği merak konusu Bakalım firmanın amiral gemisi modeli öncesinde tanıtılacağı düşünülen bu cihazın teknik özellik bilgileri ile fiyat etiketi açıklandığında, nasıl bir tepkiyle karşı karşıya kalacağız.

Whatsapp