Nokia 4 akıllı telefon modeli için, Android Pie'yi duyurdu

HMD Global firması gerçekleştirdiği açıklama ile Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 8 ve Nokia 8 Sirocco modelleri için resmi Android 9.0 Pie güncelleme tarihini duyurdu.

Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren HMD Global firması, bugün gerçekleştirdiği özel etkinlik kapsamında yeni nesil akıllı telefon modeli Nokia 7.1'in duyurusunu gerçekleştirdi. Bu konferansta sadece cihazın tanıtımını gerçekleştirmeyen şirket, büyük bir merakla beklenen şirketin Android 9.0 Pie güncelleme takvimi hakkında da açıklamalar gerçekleştirdi.

HMD Global yetkileri gerçekleştirdiği resmi açıklama ile birlikte Nokia 6.1 ile Nokia 6.1 Plus modelinin en yeni Android sürümüne Ekim ayında güncelleneceğini duyururken, öte yandan Nokia 8 ve Nokia 8 Sirocco isimli cihazların güncelleme işleminin ise Kasım ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bu Nokia cihazlarda yayınlanacak olan Android 9.0 Pie güncellemesi cihazların Android çekirdeğini yükseltecekken, bunun yanı sıra performans artışı, uyarlanabilir batarya, uyarlanabilir parlaklık ve rahatsız etme modu gibi birçok önemli yeniliği ve geliştirmeyi içerecek.

Diğer modellerine sunacağı Android 9.0 Pie güncellemesi için henüz resmi bir güncelleme takvimi duyurmayan Nokia firması, büyük olasılıkla bugün duyurduğu Nokia 7.1 modeli içinde bu ay içerisinde Android 9.0 Pie güncellemesini yayınlayacak. Şirket tarafından diğer modellere ait bir güncelleme takvimi yayınlanırsa, yeni bilgilerle karşınızda olmaya devam edeceğiz.

Whatsapp