Nokia 3'ün Oreo güncellemesi 2018'i bulabilir

Büyük bir merakla ne zaman Android 8.0 Oreo güncellemesi alacağı beklenilen Nokia 3 modelinin, ilk etapta Android 7.1.2 işletim sistemi güncellemesi alacağı söylenildi.

HMD Global firması tarafından satın alındıktan sonra Android eko sisteminin en önemli isimleri arasına girmeyi başaran ve özellikle Asya pazarlarında başarılı olan Nokia firması, önemli satışlar elde etmeye başarıyor. Bugüne kadar geliştirdiği tüm cihazlarını Android 8.0 Oreo'ya güncelleyecek olan firma, gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte kısa süre öncesinde Nokia 8 için bu güncellemenin başladığını duyurmuştu.

Nokia 3 modelinin de bu güncelleme takviminde Android 8.0 Oreo'ya kavuşacağını belirten firması, ancak bu açıklamasına rağmen güncellemeyi geçiktireceğini belirtiyor. Güncelleme takvimi ile ilgili bilgi veren HMD Global Şef Ürünü Görevlisi Juho Sarvikas, ilk olarak cihaz için Android 7.1.2 işletim sistemi güncellemesi sunacaklarını belirtti.

Bu güncellemenin sonrasında yeni bir hazırlık içerisine girecek olan firmanın, Nokia 3 modelini Android 8.0 Oreo'ya güncellemesinin 2018 yılının Şubat ayını bulacağı düşünülüyor.

Nokia 3 modelinin neden Android 8.0 Oreo güncellemesini almak için ertelendiği belirtilmezken, bakalım bu güncelleme ne zaman resmi olarak yayınlanacak.

Whatsapp