Nokia 3 İçin Android 8.0 Oreo Beta Güncellemesi Geldi

Nokia'nın giriş seviyesi akıllı telefonlarından Nokia 3 için Android 8.0 Oreo sürümünü resmi olarak dağıtmaya başladı.

HMD Global, Şubat 2017'de Nokia 3 akıllı telefonunu duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde Android 8.0 Oreo sürümü için beta programı kapsamına alınan giriş seviyesi Nokia 3 için Android 8.0 beta güncellemesi geldi. Geçen ay güncelleme gecikmeli olarak gelmişti. HMD Global'in ürün sorumlusu Juho Sarvikas, Nokia 3 Oreo beta güncellemesini kendi resmi Twitter hesabından duyurdu.

Eğer sizde Nokia 3 model akıllı telefon kullanıyorsanız Nokia tarafından başlatılan Oreo beta programına katılabilirsiniz. Cihazınızın IMEI numarasını Nokia'nın sitesi üzerinden beta programına kayıt formuna yazdıktan sonra gerekli bilgileri doldurmanız yeterli olacaktır. Bundan sonra OTA üzerinden güncellemeye dair bir bildirim gelecektir.

Android işletim sisteminin en son sürümü olan Android 8.0 Oreo ile beraber Nokia 3 yaklaşık 1.6 GB boyuta sahip bir OTA güncellemesi alacak. Bu güncelleme bir takım yeni özelliklerin yanı sıra cihazınızın genel performansını da arttıracaktır.

Kullanıcıların şirketten gelen yeni yazılım güncellemelerinin beta sürümüne erişebilecekleri Beta Labs programı, ilk olarak Nokia 8 ile başlamış daha sonra Nokia 6 ve Nokia 5 modellerine de gelerek genişlemişti.

Hatırlatacak olursak , Nokia 3 özellikleri arasında 5 inç boyutunda 1280 x 720 piksel HD çözünürlükte ekran, 1.3 GHz hızında çalışan dört çekirdekli MediaTek 6737 işlemci, 2 GB RAM, hafıza kartı ile arttırılabilir 16 GB dahili depolama alanı, 8 MP çözünürlüğünde arka kamera, 8 MP çözünürlüğünde ön kamera, Android 7.0 Nougat işletim sistemi ve çıkarılamayan 2,630 mAh kapasiteli pil bulunuyordu. 

Whatsapp