Nokia 2'nin bataryası, 4000 mAh kapasitesinde olacak

HMD Global tarafından geliştirilmekte olan 4000 mAh kapasiteli bataryalı Nokia 2 modeli, FCC sertifikası alırken yakalandı.

Akıllı cep telefonlarına belli sertifikaları veren FCC, şimdilerde ise HMD Global tarafından satın alınan Nokia'nın yani akıllı cep telefon modeli 2'ye sertifika verdi. Bu sene geliştirdiği tüm akıllı cep telefonlarına 3000 mAh büyüklüğündeki bir bataryayı konumlandıran şirket, şimdilerde ise daha geniş kapasiteli bataryaları içeren modeller geliştirecek gibi duruyor.


Firmanın geliştirmekte olduğu Nokia 2 modeli içerdiği teknik özelliklerle birlikte orta segment kullanıcıları ve cep telefonuna çok para vermeyi tercih etmeyenlere hitap edecekken, 4000 mAh kapasitesindeki batarya ile birlikte gelecek. Cihazda kullanılacak olan bu bataryanın yanı sıra düşük hızlı işlemci ve 4.7 inç ile 5 inç arasındaki dokunmatik ekranda şarj tüketimini çok harcamayacakken, böylelikle cihaz en yüksek şarj ömrü sunan modellerden birisi olacak.


Nokia bu ürün için 2A ve 5V gücündeki bir şarj cihazı geliştirilecekken, böylelikle şarjın daha hızlı bir şekilde dolması sağlanacak.


Nokia 2 modelinden sonra firma geliştirdiği tüm modellerde artık daha geniş kapasiteli bir batarya kullanmayı planlarken, böylelikle rakiplerinden batarya ömrü konusunda bir adım daha ön planda olmayı başarıyor. Bakalım Nokia bu planlamasıyla, küresel pazarda ne kadar başarılı olabilecek.

Whatsapp