Nokia 2017 dördüncü çeyreğine ait verileri paylaştı

Nokia firmasının 2017 yılının dördüncü çeyreğinde 1.2 milyar dolar seviyesinde kâr elde etmeyi başardığı ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarında adından altın harflerle söz ettirmeyi başaran ve oldukça önemli satış rakamlarına erişen Nokia firması, oldukça önemli bir çeyreği geride bıraktı. 1.1 milyar dolar seviyesinde kâr rakamı ön göre şirket, önceki çeyreğe göre yüzde 9 oranında bir artışlar gelirlerini 1.2 milyar dolar seviyesine çıkartmayı başardı.

 

2017 yılının son çeyreğini yıllık olarak yüzde 25 artışla tamamlamış olan firma, 2018’de bu rakamları daha fazla arttırmayı planlıyor. Huawei ile önemli bir sözleşmenin altına imza atan Nokia firması bu anlaşma doğrultusunda da önemli bir gelir elde etmeyi başaracakken, 2018 yılında da karşımıza bir çok yeni akıllı cep telefonu modeliyle çıkmayı planlıyor.

 

5G ekipmanları için önemli harcamalar gerçekleştirmeyi planlayan firma, 2019 ile 2020 yıllar için pazar koşullarının 5G şebeklerine tam kapsamlı olarak uyumluluk sağlaması için çalışmaların başlatıldığını açıkladı. 2017 yılında patent anlamında eli en güçlü şirket olan Nokia ile sektörün en önemli oyuncuları arasında yer alan Xiaomi ve Apple firmasının da buna benzer bir anlaşma gerçekleştirmesi bekleniliyor.

 

Bakalım Nokia firmasını 2018 yılında nasıl bir tablo bekliyor ve artışın hangi oranda artış yaşanacak. Bekleyip, göreceğiz…

Whatsapp