Nokia 2010 Yenilenmiş Şekilde Tekrar Piyasaya Sürülecek

Nokia'nın sahibi olan HMD Global firması Nokia 3310 modelinde yaptığı gibi Nokia 2010 modelini de yenileyerek tekrar piyasaya sürmeyi planlıyor.

HMD, bu yıl yenilenmiş Nokia 3310 modelinden sonra ikinci olarak akıllı telefon özelliklerine sahip olmayan Nokia cep telefonlarından biri olan Nokia 8110 modelini yenileyerek piyasaya sunmuştu. Bu cihazlar elbette akıllı telefonlar gibi özelliklere sahip olmasalar da halen yüz binlerce kişi tarafından satın alınıyor. Öyle görünüyor ki Nokia, bu tarz eski modellerini yenileyerek piyasaya sunmaya devam edecek.

Ortaya çıkan bir takım sızıntılara göre 1994 yılında duyurulan ve piyasaya sürülen Nokia 2010 modeli yenilenerek tekrar piyasaya sürülecek. Fakat 25. yılın şerefine yenilenmiş Nokia 2010 modelinin seneye piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Rapora göre telefonun daha önce yeni Nokia 3310 ve Nokia 8110 tarafından yeniden canlandırılan diğer iki telefonla aynı işletim sistemine sahip olması bekleniyor ancak Facebook ve WhatsApp gibi önemli sosyal uygulamalar içinde desteğe sahip olacağı belirtiliyor.

Raporlarda ayrıca HMD Global firmasının yenilenmiş Nokia 2010 modelini farklı bir isim ile piyasaya süreceği belirtiliyor. Elbette bu durum henüz doğrulanmadı. HMD ile yakın olan kaynaklara göre telefonun piyasaya Nokia A10 adıyla sürülebileceği belirtiliyor. Yaklaşan telefonda, siyah, kırmızı ve sarı dahil olmak üzere farklı renk seçenekleri yer alacak. Cihazın resmi satış fiyatı ve tam olarak ne zaman piyasadaki yerini alacağı halen net olarak bilinmiyor.

Whatsapp