Nokia 2, Android 8.1 Oreo güncellemesi bekliyor

HMD Global tarafından satın alınan Nokia firması giriş seviyesindeki 2 ile 3 modeli için Android 8.1 Oreo güncellemesi yayınlamak için çalışmalara başladı.

HMD Global tarafından satın alındıktan sonra tam anlamıyla ikinci baharını yaşamaya başlayan Nokia firması, özellikle Android eko sistemine sunduğu destekle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Her geçen gün daha popüler bir hale kavuşmayı başaran şirket, özellikle giriş seviyesi ve orta segment cihaz modelleriyle gündemden düşmemeyi başarıyor.

Firmanın giriş seviyesi kullanıcılar için hazırladığı Nokia 2 modeli geçen hafta sağlamlık seviyesiyle birlikte gündeme gelirken, cihaza ait bu hafta ise önemli bir bilgi paylaşıldı. Cihazın Android 8.0 Oreo işletim sistemi güncellemesi alması yerine direk olarak sürümünü Android 8.1 Oreo işletim sistemine güncelleyeceği belirtilirken, bunun sebebi olarak ise bu sürümün tüm Android Go güncellemelerini alması olarak gösteriliyor.

Nokia 2 modelinin yanı sıra şirketin Nokia 3 olarak isimlendirdiği modelinde direk olarak Android 8.1 sürüm güncellemesine kavuşması beklenilirken, bu sürümün cihazlara daha az yük yüklediği ve daha az pil tüketimi gerçekleştirildiği söyleniliyor. Güncellemelerin 2018 yılının ilk çeyreği içerisinde cihaz kullanıcıları için yayınlanması beklenilirken, tüketicilerin yüzünü güldürmeyi başaracağı da söyleniliyor. 

Konuyla ilgili Nokia firması bu bilgileri doğrular nitelikte herhangi bir resmi açıklama gerçekleştirmese de, firmaya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere baktığımızda bu bilgilerin durumu doğruladığını söyleyebiliriz. 

Whatsapp