Nokia 150, yeni ülkelerde satışa sunulmaya devam ediyor

HMD Global, Nokia 150 akıllı telefonu Avrupa'da şimdi de İngiltere pazarında satışa çıkardı.

Akıllı telefon modelleri her geçen gün daha fazla satarken, hala düşük fiyat etiketine sahip özellikli cep telefonları da tercih edilmekte. Numerik tuş takımı içeren bu cihazlar, genellikle yaşı ilerlemiş kullanıcılar tarafından tercih edilirken, geçtiğimiz dönemde özellikle de Nokia, bu pazarda adından söz ettiren firmaların başında gelmekteydi.

Bir süre önce Nokia, cihazlar ve servisler bölümünü Microsoft'a satarak, pazardan çekilmişti. Microsoft ile Nokia arasındaki anlaşma uyarınca Finlandiya merkezli firma 2016 son çeyreğe kadar pazara giriş yapamazken, bu sürenin sona ermesi ile tekrar sahalara döndü. Firma, geçtiğimiz sene sonlarına doğru HMD Global bünyesinde ilk özellikli telefonunu da resmi olarak duyurmuştu.

Nokia'nın yeni cihazı Nokia 150 adı ile gelirken, iki hafta önce Avrupa'da Hollanda pazarında bu yeni özellikli telefon satışa sunulmuştu. Gelen bilgilere göre bir başka Avrupa ülkesi olarak Nokia 150 şimdi de İngiltere'de raflardaki yerini aldı. Ülkenin büyük perakende satıcılarından olan CarPhone Warehouse üzerinden satın alınabilen Nokia 150'nin fiyatı ise 35£ olarak belirlenmiş.

Cihaza bakacak olursak eğer, Nokia 150, 2.4" büyüklüğünde ve 240x320 piksel çözünürlüğünde ekran ile geliyor. fiziksel numerik tuş takımına sahip olan cihazın bataryası 22 saat konuşma süresi ve 31 gün bekleme süresi sunuyor. Ayrıca Nokia 150; Bluetooth bağlantısı, FM Radyo, MP3 Player, microSD kart özellikleri de içeriyor.

Whatsapp