Nokia 1 Plus, Görselleri ve Giriş Seviye Özellikleri ile Sızdırıldı

HMD Global'in giriş seviye Nokia akıllı telefonu Nokia 1 Plus'ın görüntüleri ve teknik özellikleri internete sızdırıldı.

Mobil Dünya Kongresi yaklaşıyor ve teknoloji dünyasında meraklı bekleyiş devam ediyor. Bununla birlikte, Nokia'nın MWC 2019'a katılacağının belli olmasından sonra heyecan daha da arttı ve uzun süredir merakla beklenen Nokia 9'un duyurusu için sabırsızlanıyoruz. Ancak görünüşe göre Nokia 9 PureView, HMD Global'in MWC 2019 etkinliğinde tanıtacağı tek yeni akıllı telefon modeli olmayacak. 

Sektör kaynaklarından, Nokia'nın giriş seviye yeni bir cihazı ile ilgili ilginç bilgiler paylaşılıyor. Nokia 1 Plus olarak adlandırılacak olan akıllı telefonun, 2018 Nokia 1'in halefi olması bekleniyor. Şirketin, önceki akıllı telefon modellerinde kullandığı isimler göz önüne alındığında, Nokia 1 Plus'ın bir devam cihazı niteliğinden çok bir boşluğu dolduracak ara model olacağını tahmin ediyoruz. 

Yeni sızıntılar, akıllı telefonun teknik özellikleri ile birlikte ön panelini de gösteren bir görüntüden oluşuyor. Tahmin edebileceğiniz üzere donanım özellikleri oldukça mütevazi. Akıllı telefon, 18:9 en-boy oranına sahip 480 x 960 piksel çözünürlükte bir ekranla gelecek. Ne yazık ki, sızan teknik özellik bilgileri ekran boyutundan hiç bahsetmiyor, ancak 213 DPI piksel yoğunluğu belirtiliyor. Bu da, Nokia 1 Plus'ın 5 inçlik bir ekrana sahip olacağı anlamına geliyor.

Nokia 1 Plus, Mediatek MT6739WW yonga setine sahip olacak. Bu yonga seti, 1.5 GHz'de,çalışan dört adet Cortex-A53 işlemci çekirdeği ve PowerVR GE8100 GPU içeriyor. Cihaz, 889MB'ı kullanılabilir olduğu iddia edilen 1GB RAM'e sahip. Bu donanımdan ciddi bir performans beklenmemeli ancak Android Go platformu için gayet yeterli güce sahip görünüyor. Nokia 1 Plus'ın Android 9.0 Pie Go Edition ile kutusundan çıkacağı belirtiliyor 

Android 9.0 Pie Go Edition Nokia 1 Plus'ın öne çıkan özellikleri;

  • RAM: 1024 MB; Kullanılabilir bellek: 889 MB
  • Ekran çözünürlüğü: 480 x 960
  • Yonga seti: Mediatek MT6739WW
  • GPU: Imagination Tech PowerVR GE8100 (570 MHz)
  • 213 DPI
  • CPU: 4x ARM Cortex-A53 (1500 MHz)

Ne yazık ki kamera özellikleri veya batarya kapasitesi ile ilgli herhangi bir detay bulunmuyor. Aynı şekilde, fiyat ve kullanılabilirlik bilgisi de yok. Tecrübelerinize dayanarak, Nokia 1 Plus için 100€ veya 100$ civarında bir fiyat etiketi bekliyoruz. 

Whatsapp