Nintendo Switch Türkiye'de satışa sunulacak mı?

Japonya merkezli oyun konsolu üreticisi Nintendo tarafından geliştirilen Switch isimli konsolun ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı son dönemlerde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Japonya merkezli oyun devi Nintendo tarafından geliştirilen Switch’in satışlarına kısa bir süre öncesinde başlanılmıştı. Avrupa’da ve Asya pazarında satış rekorları kıran Nintendo Switch’in stokları bir anda tükenmeyi başardı.


Ancak ülkemizdeki oyun sevenlerde Nintendo Switch oyun konsolunu oldukça büyülü bulurken, böylelikle oyun konsolunu almak isteyen oldukça önemli bir kitle oluştu. Nintendo’nun birkaç yıl öncesinde Türkiye piyasasından çekilme kararı alması nedeniyle oyun konsolu şuanda resmi kanallarla değil de, ülkemize bavul ticareti ile giriş yapabiliyor.


Bavul ticaretiyle Nintendo Switch’i ülkemize sokan kişiler, ürünü herhangi bir garanti seçeneği olmadan satışa sunarken şu anda internete baktığımızda 2.000 TL altında bir fiyata da rastlayamıyoruz. Avrupa’da 299 Euro yani 1172 TL’ye satışa sunulan oyun konsolunun karaborsa ile bu kadar yüksek fiyatlarla satışa sunulması Türk kullanıcıları sinirlendirirken, oyun tercihlerinin de ülkemizde az olması nedeniyle bizleri oyun konsolundan bizleri uzak tutuyor.


Nintendo’nun yeniden Türkiye pazarına girip girmeyeceği bilinmezken, konsolun resmi satışlarının olup olmayacağını bekleyen ülkemizde şimdiden 10 binleri aşkın kişinin var olduğunu söylemeliyiz.

Whatsapp