Nintendo Switch oyun konsolu parçalarına ayrıldı

iFixit, Nintendo'nun yeni oyun konsolu Switch'i parçalarına ayırdı.

Oyun dünyasının en önemli isimlerinden birisi olan Nintendo. son dönemde oldukça adından söz ettirdi. Özellikle de mobil pazara yönelik sunduğu oyunlarla gündemde yer alan firmanın akıllı telefon ve tabletler için gelen iki önemli oyunu ise Pokemon Go ve Super Mario Run olmuştu. Bu oyunlar mobil platformda oldukça ilgi görüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=QCZ3-fYjpWo

Diğer taraftan firma, şimdi de yeni oyun konsolu Nintendo Switch ile haberlerimize konu oluyor. Bu yeni oyun konsolu adından da anlaşılacağı üzere farklı şekillerde kullanılabiliyor. Tablet şeklindeki konsolun yan taraflarına kontrolcü yerleştirilerek, avuç içi oyun konsolu olarak akıllı telefon kullanılabilir, ya da TV'ye bağlanarak oyun kontrolcüsü ile TV üzerinden oyunlar oynanabilir.

Nintendo Switch'in donanım özellikleri de teknoloji meraklıları tarafından oldukça merak edilirken, bu konuda ilk bilgiler iFixit üzerinden geldi. iFixit bilindiği üzere özellikle de yeni çıkan akıllı telefon ve tabletlerin iç tasarımını ve donanım bileşenlerini açığa çıkarması ile adından söz ettiriyor ve şimdi de masanın üzerinde Nintendo Switch yer alıyor.

Baktığımızda Nintendo Switch'de 4GB LPDDR4 DRAM bellek bulunuyor. Ayrıca yonga seti ise Nvidia X1 tabanlı olurken, dahili veri  kapasitesi için ise 32GB eMMC'ye yer verilmiş. Batarya 3.7V 4.310mAh olarak Nintendo Switch'de konumlandırılmış. Kontrolcü de ise 3.7V 525mAh batarya bulunuyor.

Whatsapp