Nexus 6P ve 5X, Bu Yeni Android O Özelliğini Desteklemiyor

Nexus 6P ve Nexus 5X kullanıcılarına Android O güncellemesi ile ilgili kötü haber geldi. Android O güncellemesinin önemli yeniliklerini olan biri bu cihazlar için kullanılabilir olmayacak.

Google, Android O güncellemesini duyurdu ve beta sürecini başlattı. Şimdilik geliştiricilerin ve üsr düzey kullanıcıların yükleyip kullanabilirim Android O güncellemesi, ilk olarak Google Pixel serisi, Nexus akıllı telefonlarda ve General Mobile gibi Android One platformu altındaki akıllı telefon modelleri için kullanıma sunulacak. 

Google, Huawei tarafından üretilen Nexus 6P ve LG tarafından üretilen Nexus 5X'in, yakında kullanıma sunulacak olan mobil işletim sistemi Android O güncellemesi ile gelen yeni bir özellik olan aptX Bluetooth yayını için destek sağlamadığını doğruladı.

Onay, bir Google geliştiricisinin, bir kullanıcının şirketin Issue Tracker web sitesinde yer alan bir kullanıcı sorusunu yanıtlaması üzerine ortaya çıktı. 

Geliştiricinin yaptığı açıklama ise şu şekilde: "Maalesef, aptX ve aptX HD, yalnızca yeni cihazlarda destekleniyor ve Huawei Nexus 6p ve LG Nexus 5X tarafından bu özellikler desteklenmiyor."

Bu konuda bilgi sahibi olmayanlar için tekrar hatırlatmamız gerekirse, aptX, şu anda Qualcomm'a ait olan tescilli bir yayın protokolünün adı. Bu teknoloji ile bazı kaynakların görüşüne göre, Bluetooth üzerinden daha iyi ses sağlanması amaçlanmaktadır. Gerçekten Qualcomm, aptX sesinin "CD benzeri kalitede" kablosuz ses sağladığını iddia ediyor.

Whatsapp