Nexus 6 için Android 7.0 Nougat sunulmaya başlandı

Google, Nexus 6 modeli için Android Nougat güncellemesini yayınladı...

Android işletim sistemi Google tarafından geliştirilirken, açık kaynak kodlu yapısı ve Google Play Store başta olmak üzere bir çok uygulama mağazası üzerinden on binlerce oyun ve uygulama desteği, bu işletim sisteminin kısa sürede yükselmesine neden oldu.

Google, her sene yeni bir Android sürümü yayınlıyor ve son olarak da  geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda Android 7.0 Nougat pazara sunulmuştu. Genellikle Google, yeni cihazları ile birlikte işletim sistemini yayınlasa da bu sene farklı davranmayı tercih etti.

Android 7.0 Nougat her zaman olduğu ilk olarak Nexus modeller için güncelleme olarak geldi ve geçtiğimiz sene sunulan Google Nexus 6P ve Nexus 5X cihazlar da ilk olarak güncellemeye kavuşan modeller oldu.

Motorola üretimi Nexus 6 da Android 7.0 Nougat güncellemesi alacak cihazlardan birisiydi, fakat bu cihaz için güncelleme gecikirken, nihayet yayınlandı. Erteleme nedeni olarak ise bataryanın hızlı biçimde bitmesi gösteriliyordu.

Yeni Nexus 6, Android 7.0 Nogat güncellemesi 860MB dosya büyüklüğüne sahip ve yapım numarası da NBD90Z olarak belirlenmiş. OTA olarak güncellemeyi göremeyen kullanıcılar ise Google'ın yayınladığı imajlar üzerinden güncellemeye sahip olabilirler.

Google Nexus 6 akıllı telefon 5.96" büyüklüğünde 2560x1440 piksel Quad HD dokunmatik ekran, 3GB sistem belleği, 32GB / 64GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 805 yonga seti, 13MP arka kamera, 2MP ön kamera, 3.220mAh batarya özelliklerine sahip.

Whatsapp