Netflix'ten Android kullanıcılarına kötü haber

Cihazları rootlu olan Android kullanıcıları, artık Netflix uygulamasını Google Play Store'da indirmek için göremeyecek. Neden sorusunun cevabı haberimizde...

Dünyanın en çok tercih edilen online film ve dizi izleme platformlarından birisi olarak karşımıza çıkan Netflix, Android kullanıcılarının hoşuna gitmeyecek yeni bir haberle karşımıza çıktı. Android işletim sistemli akıllı telefonların neredeyse yarısından fazlasının root işlemli olduğu düşünülürken, Netflix yayınladığı yeni güncelleme ile birlikte rootlu cihaz kullananların uygulamayı kullanmasını engelliyor.


Uygulamaya gelen yeni güncelleme ile birlikte Widevine DRM isimli bir güvenlik önlemi kullanılırken, Google sertifikası bulunmayan ve kök dizinine müdahale edilen cep telefonlarında Google Play Store'a girildiğinde artık Netflix görülemiyor. Bu nedenle uygulama cep telefonlarınıza indirilemeyecekken, daha önce indirilen bir uygulama olsa bile güncellemeye ulaşamıyorsunuz.


Uygulamayı kullanmak ve filmleri izlemek için uygulamanın en güncel sürümünün cep telefonlarınıza yüklü olması gerekirken, güncelleme yapmak için root işlemini sonlandırmanız ve orjinal ROM yüklemesi gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Android'te Root işlemi nedir?

Root yetkileri olmayan bir kullanıcı hesabı, cihaz üzerinde belirlenen sistemsel bir çok şeyi değiştiremez. Android telefon ve tablet üreticileri root yetkilerini kullanıcılara kapatarak cihaza tam kontrol sağlamamızı engelliyor. Sizde root işlemini gerçekleştirerek hem bu üst yetkilere ulaşabiliyor, hemde cihazlarınıza uygulama mağazasından ücretsiz uygulamalar yükleyebiliyorsunuz.

Whatsapp