MusallaT.exe virüsü nedir? Bu virüs nasıl silinir?

MusallaT.exe isimli virüsü temizleme işlemini basit ve kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz. MusallaT.exe nedir ve ne işe yarar tüm detaylar makalemizde yer alıyor.

Bir dönemler oldukça popüler olarak Türk sanal korsanları tarafından kullanılanılan MusallaT.Exe isimli virüs saldırısı, eskisi kadar popüler olmasada halen korsanlar tarafından kullanılan yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle internet kafeler, iş yerlerindeki bilgisayarlar ve çoklu kullanılan bilgisayarlara takılan flaş belleklerden bulaşan MusallaT virüsü sistem dosyalarına zarar vermektedir.

MusallaT.exe virüsü uzantıları


  •  %AppData%Declare.ini
  • %AppData%MusaLLaT.exe

MusallaT.exe nasıl temizlenir?


MusallaT.exe virüsü temizleme işlemi aslında sanıldığı karar zor değilken, kolay yöntemlerle temizleme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Temizleme için ilk olarak Windows + R tuşuna tıklamanız gerekirken, ardından karşınıza çıkan Çalıştır Penceresini açıyoruz. Daha sonra karşımıza çıkan konsola Regedit.exe yazarak Registry Kayıtlarını yani kayıt defterini açıyoruz.

Bu Regitry kayıt defterinde CTRL 4 F tuşuna basarak arama penceresine musallat.exe yazmanız gerekirken, arama sonuçlarında gelen musallat.exe dosyalarını silmemiz gerekiyor. Daha sonra yeniden masaüstüne dönüş yaparak Windows + R tuşuna basılı tutup msconfig yazarak sistem yapılandırması penceresini açıp ardından Başlatma Sekmesine Musallat ile ilgili dosyalar görünüyorsa işaretleri kaldırmamız gerekiyor.

Daha sonra ise Gizli Dosyaları Görünür hale getirip dosya ve klasör arama kısmına .exe yazarak ö nünüze gelen 0 byte olan exe dosyalarını bulup silmeniz gerekiyor. Eğer bu şekilde bir çözüme ulaşmadığınızı söylüyorsanız, bilgisayarınıza Combofix yazılımını indirip artından taratma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.  Tamamıyla ücretsiz olarak yayınlanan bu programı kolayca indirebilirsiniz.

Whatsapp