MP3 için sona gelindi, yavaş yavaş veda ediyoruz!

Bir dönemlerin en popüler ses dosyası olan .mp3 uzantısı, yavaş yavaş geçerliliğini kaybederek tozlu raflar arasındaki yerini almaya başlıyor.

Tüm dünyanın kullandığı en popüler ses formatı olarak bilinen .mp3, özellikle 2000'li yılların başlarında şarkıların dijital platformda dinlenmesi için hazırlanmış en kaliteli formatlardan birisi olarak karşımıza çıkıyordu. Hatta öyle ki akıllı cep telefonlarından önce, cebimizde taşıdığımız MP3 oynatıcılar ile birlikte müzik dinliyorduk.


O dönemlerde teknoloji harikası olan MP3 çalarlar, akıllı cep telefonları ile birlikte tarihe gömülürken şimdilerde ise .mp3 uzantısı yavaş yavaş tozlu raflara kaldırılıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ACC gibi ses uzantıları .mp3 uzantısına göre çok daha iyi ses kalitesi sunarken, MP3 formatının telif haklarını elinde bulunduran Alman Entegre Devreler Fraunhofer Enstitüsü'nden bir açıklama geldi.


Alman Entegre Devreler Fraunhofer Enstitüsü gerçekleştirdiği açıklamada; '' Artık MP3 formatındaki dosyalar için yapılacak olan yeni lisans başvurularını kabul etmeyecek ve süresi dolan lisansları ise yenilemeyeceğiz.'' denildi. Yani yapılan açıklamaya baktığımızda MP3'ün fişinin çekilmesi için geri sayımın başladığını söyleyebiliriz.

Whatsapp