Mozilla, Android ve iOS için Yeni Firefox Quantum Tarayıcısını Kullanıma Sundu

Mozilla'nın yeni tasarıma sahip çok daha hızlı tarayıcısı Firefox Quantum, mobil cihazlar için de kullanıma sunuldu. Firefox Quantum, artık iki kat daha hızlı.

Mozilla, Firefox Quantum tarayıcının Android VR iOS mobil cihazlar için de kullanıma sunulduğunu açıkladı. Firefox Quantum tarayıcı, yaklaşık altı ah önce kullanıma sunulan Firefox tarayıcıdan yaklaşık iki kat daha hızlı. Firefox Quantum olarak adlandırılan yeni tarayıcı Android ve iOS platformlarında, ayrıca Windows, Mac ve Linux'ta da kullanılabilir durumda.

Firefox Quantum tarayıcının, Firefox'un önceki sürümlerine göre en önemli gelişme noktası hızı oluyor. Firefox Quantum, geçmişte piyasaya sürülen Mozilla tarayıcıları göre çok daha hızlı ve geliştiricilere göre her zamankinden daha iyi görünüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=n6wiRyKkmKc

Firefox Quantum, Photon adı verilen yeni bir kullanıcı arayüzü (kullanıcı arabirimi) ile birlikte geliyor. Mozilla yayınladığı duyuru açıklamasında, hızlı yeni motor sayesinde Photon kullanıcı arayüzünün çok hızlı ve mükemmel bir tarayıcı deneyimi sunduğunu iddia ediyor. 

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada bölgeleri için Mozilla Firefox Quantum tarayıcının varsayılan arama motoru, Google seçili olarak geliyor. Arama sağlayıcılarından bahseden Mozilla, Firefox Quantum'un önceden yüklenmiş 90'dan fazla dilden 60'ından fazlasına sahip olduğunu belirtiyor.

Bu yayın, büyük bir başlangıç olmasına rağmen, Mozilla o kadar da uzak olmayan bir gelecekte Firefox Quantum tarayıcıya daha da fazla iyileştirmeler ve yeni özellikler ekleyeceğini belirtiyor. Böylece, Firefox Quantum komple bir tarayıcı deneyimini sunarken, uygulama genel tecrübeyi daha da artırmak için sürekli güncel tutulacak. 

Firefox Quantum tarayıcı iyi buradaki Google Play Store bağlantısı üzerinden Android cihazlarınızda, buradaki Apple Appstore bağlantısı üzerinden de iOS işletim sistemli iPhone ve iPad cihazlarınızda indirebilirsiniz. Firefox Quantum tarayıcıyı Windows, Mac ve Linux cihazlarınıza yüklemek için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. 

Whatsapp