Motorola'dan Android O hakkında ilk bilgi geldi

Android O, henüz Android N pazara sunulmadan gündeme gelmeye başladı bile.

Google açık kaynak kodlu Android mobil işletim sistemini geliştiriyor ve ayrıca her sene de yeni bir Android sürümü pazara sunulmukta. Teknoloji devi firma, he sene alfabe sırasına göre tatlı isimlerini Android işletim sistemi ismi olarak belirlerken, son olarak geçtiğimiz sene Ekim ayı sonunda Android 6.0 Marshmallow gelmişti.

Bu sene ise Android N yayınlanacak ve geçtiğimiz gün firma tarafından gerçekleştirilen Google I/O 2016 Geliştirici Konferansı'nda Android N hakkında bilgiler de ortaya çıktı. Henüz Android N'in hangi numara ile sunacağı ya da adının ne olacağı yönünde bilgiler bulunmazken, iddialar Nutella olabileceği şeklinde.

Android N'in ardından Google'ın gelecek sene ise Android O'yu sunacağını söyleyebiliriz. Henüz diğer versiyon sunulmamışken, Android O hakkında da ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Akıllı telefon pazarının güçlü isimlerinden olan Motorola, Lenovo bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor ve kısa bir süre önce de bazı yeni akıllı telefon modellerini duyurdu. Firmanın yeni modelleri Moto G4, Moto G4 Plus ve Moto G4 Play adları ile geldi ve çok yakında da pazara sunulacak.

Android O'nun ismi ise Motorola'nın, sunduğu bir Moto Pure için hazırlanan bir tanıtım görselinde ortaya çıktı. Baktığımızda firma ilerleyen dönem için planlarını da sunarken, Moto G4 Plus gibi Moto Pure akıllı telefon modellerinin hem Android N hem de Android O güncellemesi alacağını belirtiyor.

Whatsapp