Motorola One Power İçin Android 9 Pie Dağıtılmaya Başladı

Lenovo'nun sahibi olduğu Motorola bugün itibariyle Android One kapsamında yer alan One Power modeli için Android 9 Pie işletim sistemi güncellemesini OTA üzerinden dağıtmaya başladı.

Apple karşısında işletim sistemi güncellemeleri konusunda geride kalan Google duyurduğu Android One ve Android Go projeleri ile bu durumu düzeltmeye çalışsa da pek başarılı olamıyor gibi görünüyor. Android 9 Pie işletim sisteminin duyurulmasından bu yana yaklaşık dört ay gibi bir süre geçmesine karşın kullanım oranlarına baktığımız zaman Android 9 Pie işletim sistemi listeye bile giremiyor.

Geçtiğimiz yıllarda Google'dan satın alarak Motorola şirketini bünyesine katan Çinli teknoloji devi Lenovo akıllı telefon pazarındaki gücünü arttırmaya çalışıyor. Yazılım tarafında stok Android arayüzünü kullanan Motorola cihazları bu sayede kullanıcılara en yeni güncellemeleri çok daha hızlı bir şekilde sunabiliyor. Android One kapsamında duyurulan en yeni cihazlardan biri olan Motorola One Power için bugün itibariyle Android 9 Pie güncellemesi Lenovo tarafından dağıtılmaya başladı.

Şuan için birçok cihazına Android 9 Pie güncellemesi sunacağı bilinen Motorola'nın işe Android One kapsamındaki One Power ile başlamasının gayet normal olduğunu söyleyebiliriz. Diğer taraftan normal Motorola One modeli için ise ne yazık ki güncellemenin ne zaman dağıtılacağı bilinmiyor.

Şuan için bazı seçili pazarlarda satılan Motorola One Power ve Motorola One modellerinin ülkemizde de satışa sunulup sunulmayacağı şuan için bilinmiyor. Eğer sizde yurt dışından bir Motorola One Power satın aldıysanız cihazınızın ayarlar bölümünden sistem güncellemeleri kısmına girerek en yeni güncellemeyi kontrol edebilir ve cihazınızı güncelleyebilirsiniz.

Whatsapp