Motorola, Moto Z modeli için Android 7.1.1 güncellemesini yayınladı

Lenovo tarafından geliştirilen amiral gemi modeli Moto Z için yeni Android 7.1.1 Nougat güncellemesi yayınlandı. Güncellemeye an itibariyle ülkemizde de erişilebiliyor.

Lenovo tarafından satın alınan Motorola'nın geliştirdiği amiral gemisi modellerinden birisi olarak karşımıza çıkan Moto Z modeli için Android 7.1.1 Nougat güncellemesi yayınlandı. Yayınlanan bu güncellemeyle birlikte cihaza sadece yeni bir arayüz kazandırılmazken, cihazın baştan aşağıya kadar yazılımsal anlamda yenileneceğini söyleyebiliriz.


Kutusundan Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemiyle birlikte çıkan ve Şubat ayında Android 7.0 Nougat güncellemesine kavuşan cihaz, imdilerde ise karşımıza Android 7.1.1 Nougat güncellemesiyle birlikte çıkıyor.


Güncelleme kapsamında cihaza Android'in Temmuz ayı güvenlik yamaları da sunulurken, ayrıca ek program olarak Google'ın videolu sohbet uygulaması Duo'nun da geldiğini söyleyebiliriz. Güncellemeyle birlikte Google uygulamalarında yer alan GIF desteğini doğrudan cihazların klavyesi üzerinden kullanabileceğinizi söyleyebiliriz.


Ayrıca son olarak güncellemeyi yükleyenlerin Avrupa'daki cep telefonu forumlarında verdiği demeçlere baktığımızda, cihazın çok önemli olmasa da performans artışı yaşadığı ve görülen bazı sorunlarında giderildiği belirtiliyor. Güncellemeye an itibariyle Türkiye'deki kullanıcıların da erişebildiğini belirtmemizde fayda var.


Eğer sizde Motorola Moto Z kullanıcısıysanız ve bu güncellemeyi cihazlarınıza yüklediyseniz, artıları ve eksik yönlerini yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Whatsapp