Motorola, Modüler Arka Kapak Tasarımı ile 2 Moto X Amiral Gemi Tanıtmaya Hazırlanıyor

Çin merkezli Lenovo, Motorola markası altında iki yeni Moto X modeli ile modüler tasarıma yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Motorola,  geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Moto X markası altında iki üst seviye amiral gemi modeli hazırlıyor. Ve bu iki cihaz hakkındaki detaylar Venturebeat web sitesindeki Evan Blass'ın yazısında ortaya çıktı. 

Geçtiğimiz günlerde Moto X 2016'ya ait olduğu iddia edilen ve metal gövdeye sahip bir telefonun görselleri internete sızdırılmıştı. Evan Blass'ın farklı kaynaklardan aldığı ve güvenilir olduğunu belirttiği bilgilere göre aslında Motorola iki farklı Moto X 2016 versiyonu üzerinde çalışıyor. Sızan görseldeki cihazların gerçek olduğunu belirten Blass, bu cihazların aşağıdaki görselde görüldüğü üzere soldaki modelin Vertex kod adı ile sağdaki çok daha ince olan modelin ise Vector Thin kod adı ile anıldığını belirtiyor. 

Evan Blass'ın haberinde ayrıca bu iki cihazın modüler tasarıma sahip arka kapak özellikleri ile Geleceği belirtiliyor. LG G5’in başlattığı modüler tasarımda Moto X 2016 serisi yepyeni bir soluk getirecek gibi görünüyor. Zira Motorola,  Moto X modellerini standart kapak haricinde bir adet de modüler kapak hediyesi ile birlikte satışa sunacak. Ayrıca tasarımın verdiği avantaj sayesinde modül değişimi sırasında telefonun kapanıp açılması da gerekmeyecek. Moto X'in başlangıçta 6 farklı modüle sahip olacağı belirtiliyor. 

Moto X 2016 Özellikleri


Evan Blass,  her iki modelin de 5.5 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacağını belirtiyor. Fakat bu iki cihaz teknik özellikleri tarafından birbirinden ayrılacak. Vector Thin,  teknik özellikleri itibariyle daha üst seviyede yer alırken Quad HD ekrana, Vertex ise full HD ekrana sahip olacak. Vector Thin saat hızı düşürülmüş (2.0 gHz) Snapdragon 820 yonga setinden,  Vertex ise 2.4 gHz ile 2.0 gHz arasında değişen saat hızına sahip octa-core Snapdragon 625 yonga setinden güç alacak. 

İki cihaz bellek özellikleri tarafında da farklılık gösterecek. Vector Thin 32GB dahili depolama alanına ve 4GB sistem belleğine sahip olacak. Vertex ise 16GB dahili depolama alanı ve 2GB sistem belleği ile 32GB dahili depolama alanı ve 3GB sistem belleği seçenekleri ile sunulacak. Kamera özellikleri de farklı olan cihazlardan Vertex, lazer destekli yüz tanıma özelliğine sahip 16MP arka kamera ile gelirken,  Vector Thin ise sadece lazer otofokus ve OIS destekli 13MP arka kameraya sahip olacak. 

Vector Thin'e bu ismin verilmesinin nedeni ise sadece 5.2 mm kalınlığında olmasından kaynaklanıyor. Vertex ise 7mm kalınlığa sahip. Bu incelik detayı batarya kapasitesine de yansıyor. 5.2 mm kalınlığa sahip olan Vector Thin,  2.600 mAh kapasiteye sahip bir batarya ile gelirken Vertex ise 3.500 mAh kapasiteli bir bataryadan güç alacak. 

Motorola'nın bu iki cihazı  24 Ağustos tarihinde tanıtacağı iddia ediliyordu. Fakat dün gece Droid Life tarafından paylaşılan bilgilere göre Moto X 2016 serisi 8 Haziran tarihinde görücüye çıkacak. Ayrıca Moto X 2016 serisinin modüler tasarımda geleceği ve bu tasarımı tamamlayacak olan  stereo hoparlörler, batarya kiti, optik zoom ve flaşa sahip kamera kiti, küçük bir projektör ve geniş açılı lens tutucu ve deri bir kapaktan oluşacak 6 farklı modülün hazır olduğu belirtiliyor. 

Whatsapp