Moto Z4'ün Sadece Android 10 Q Güncellemesi Alacağı Açıklandı

Henüz yeni duyurulan Moto Z4 için üzücü bir açıklama yapıldı. Şirketten gelen yeni bilgilere göre Moto Z4 sadece Android Q güncellemesini alacak ve ardından işletim sistemi desteği sonlandırılacak.

Kullandığı saf Android arayüzü sayesinde kullanıcılarına her zaman hızlı ve sorunsuz güncellemeler sunmayı başaran şirketlerden biri olan Motorola öyle görünüyor ki bu yıl bazı kullanıcılarını bir hayli üzecek.

Geçtiğimiz aylarda Snapdragon 675 işlemci ve Android 9.0 Pie işletim sistemi ile beraber duyurulan Moto Z4 son gelen bilgilere göre Android 10 Q güncellemesi hariç herhangi bir işletim sistemi güncellemesi almayacak.

Amiral gemisi modellerine her zaman iki büyük işletim sistemi güncellemesi dağıtan şirketin neden yeni cihazı için böyle bir karar aldığı bilinmiyor. Özellikle rakipleri karşısında böyle bir bilginin ortaya çıkması şirketin Moto Z4 satışlarında düşüş yaşamasına sebep olacaktır.

Diğer taraftan şirket Moto Z4'ün iki yıl boyunca iki ayda bir olmak üzere güvenlik güncellemelerini düzenli bir şekil alacağını belirtiyor. Elbette güvenlik güncellemelerinin iki ayda bir dağıtılacak olması büyük işletim sistemi güncellemesinin gelmeyecek olmasını telafi etmiyor.

Bir süredir yeni akıllı telefonlarını Türkiye pazarına getirmeyen Motorola umarız en kısa sürede yeni akıllı telefonları ile tekrar Türkiye pazarındaki aktifliğini arttırır ve tüketicilere farklı modellerini sunar.

Whatsapp