Moto Z2 Force Modelinde Jelly Efekti Sorunu Ortaya Çıktı

Lenovo ve Motorola işbirliği ile geliştirilen Moto Z2 Force modelinde ekranda kaydırma yapılırken Jelly Efekti sorunu olduğu iddia ediliyor.

Moto Z2 Force ABD'de piyasaya sürülmesinden bu yana bir aydan daha kısa bir sürede pek çok müşteri zaten bir tane satın alındı ve kullanılmaya başlandı. Bu insanlardan biriyseniz, Moto Z2 Force'un OnePlus 5 ile aynı "jöle etkisi" yani Jelly Effect adı verilen sorunundan etkilendiğini bilmiyordunuz.

Ne Lenovo & Motorola nede OnePlus, telefonlarının kaydırma yaparken neden düzensiz davranış sergilediği konusunda resmi bir açıklama yapmadı henüz. Birçoğu, "jöle etkisinin" bu telefonların ekranının ters olarak yerleştirildiğinden dolayı kaynaklandığına inanıyor.

Hem Lenovo'nun hem de OnePlus'ın ürünlerini pazarda kullanıma sunmadan önce test ettiğinden eminiz, bu yüzden muhtemelen bu sorundan etkilenen çok az sayıda ürün olduğunu düşünüyoruz. Aksi halde firmalar zaten hatalı ürünleri geri çağırır ve ücretsiz değişim yada tamirini yaparlardı. Bu konu ile ilgili OnePlus cephesinden sadece bunun sorun olmadığını belirten ufak bir açıklama yapılmıştı.

Motorola akıllı telefonun ekranın ters çevrilmiş bir şekilde takıldığı ilk model olabilir. İnsanlar ilk kez farkına varmaya ve şikayet etmeye başladılar. Ekranın ters çevrilmesi, telefon üreticisinin telefonun iç kısmını kasanın içinde daha iyi konumlandırmasına olanak tanıyor. "Jöle kaydırma" konusuna rağmen, hem Moto Z2 Force hem de OnePlus 5 oldukça iyi akıllı telefonlar ancak kullanıcılar satın aldıkları ve büyük paralar ödedikleri cihazlarda herhangi bir problem ile karşılaşmak istemiyor.

Whatsapp