Moto G6 ve Moto G6 Play, Mayıs Ayında Gelecek

Yeni bir sızıntıya göre Motorola Moto G6 ve Moto G6 Play, Mayıs ayı ortalarında piyasaya çıkacak.

Sadece bir kaç gün önce Moto G6, Moto G6 Play ve Moto G6 Plus için görüntüleri ve teknik özelliklerini gösteren bir dizi bilgiler internete sızdırılmıştı. Macar perakendeci Alma, akıllı telefonların görüntülerini sığdırmış ve bu görüntülerde, telefonların ekranındaki 3 Nisan tarihli telefonların piyasaya çıkış tarihi olarak algılanmıştı. Bu tarih telefonların tanıtım tarihi olabilir ancak, yeni bilgiler akıllı telefonların Mayıs ayında piyasaya çıkacağını işaret ediyor. 

Görünüşe göre Amerikalı elektronik perakendecinin Fry's, Moto G6 ve Moto G6 Play'in satış listelerini biraz erken yayına aldı. Tabi bu listelenen hemen yayından kaldırıldı ancak bu arada bazı bilgiler de ortaya çıkmış oldu. Buna göre Moto G6, 32GB / 64GB dahili depolama alanına ve 18:9 en-boy oranına sahip 5.7 inçlik 1080 x 2160 piksel Full HD+ ekranla birlikte gelecek. Akıllı telefon, 1.8 gHz sekiz çekirdekli işlemciye sahip olacak ve 128GB'a kadar microSD kart desteği bulunuyor. Arka tarafta çift kamera kurulumu yer alacak cihazın ön tarafında ise geniş açılı 8MP bir sensör bulunuyor ve cihaz 3.000 mAh bataryadan güç alıyor. Moto Voice adlı sanal bir yardımcı, doğal dil tanıma ile geliyor ve ekran kapalıyken bile etkinleştirilebiliyor. Moto G6 aynı zamanda yüz tanıma kilidi özelliğine de sahip olacak. 

32GB dahili depolama alanına sahip Moto G6 Play de aynı ekranla birlikte geliyor fakat daha büyük 4.000 mAh bir bataryadan güç alıyor. Cihaz 1.4 gHz sekiz çekirdekli işlemciye sahip ve 128GB'a kadar microSD kart desteği bulunuyor. Akıllı telefon, "Rapid Focus" adı verilen hızlı odaklama yeteneğine sahip 13MP arka kamera ve 5MP selfie kamerası bulunuyor. 

Fry's tarafından yayınlanan listeye göre Moto G6, 249.99 dolar fiyat etiketine sahip olacak ve 10 Mayıs tarihinde satışa sunulacak. Moto G6 Play ise 199.99 dolar fiyat etiketine sahip olacak ve 17Mayıs tarihinde satışa sunulacak. 

Fry's web sitesindeki sızıntıda Moto G6 Plus modeli yee almadı ancak Slashleaks tarafından gelen bilgilere göre Moto G6 serisinin en üst versiyonu, 18:9 en-boy oranına sahip 5.93 inç büyüklüğünde Full HD+ (1080 x 2160 piksel)  çözünürlüklü bir ekranla geliyor. Qualcomm Snapdragon 630 yonga setinden güç alacak cihaz, arka tarafında 12MP + 5MP çift arka kamera kurulumu ve 16MP ön kamera ile geliyor. 3.200 mAh bataryaya sahip cihazın Android 8.0 Oreo işletim sistemi ile piyasaya sunulması bekleniyor. 

Whatsapp