Moto G6 Play Modelinin Kernel Kaynak Kodları Yayınlandı

Motorola'nın orta seviye cihazlarından Moto G6 Play için kernel kaynak kodları yayınlandı. Cihazın piyasaya sürülmesinin ardından çok kısa bir zaman geçmesine rağmen kaynak kodları sunulmuş oldu.

Bu ayın başlarında Motorola, G6, G6 Plus ve G6 Play modellerinin yer aldığı yeni Moto G6 serisini piyasaya sunmuştu. G6 serisi ilk olarak Brezilya ve Meksika'da satışa sunulurken, önümüzdeki birkaç ay içinde G6 ve G6 Play daha fazla pazarda satışa sunulacak. 

Özel ROM yazılımları geliştirmek isteyenler için Motorola, Moto G6 Play'in çekirdek kaynak kodunu yayınladı. Fakat diğer iki model olan G6 ve G6 Plus için aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Umarız en kısa zamanda bu cihazların kaynak kodları da yayınlanır ve ROM çeşitliliği artar.

Moto G6 Play kaynak kodları GitHub üzerinde "aljeter" ve "jeter" olarak paylaşılmış durumda. Cep telefonlarında Custom ROM yazılımlarını kullanmak isteyenler, geliştiricilere sunulan kodu görmekten mutluluk duyacaktır. G6 Play modeli, bilmeyenler için kutudan Android 8.0 Oreo işletim sistemi ile beraber çıkıyordu. Yayınlanan kaynak kodları sayesinde geliştiriciler Android 8.0 üzerine çalışan Custom ROM yazılımlarını Moto G6 Play için derlemeye başlayabilir.

Sadece birkaç gün önce, Moto Z2 Play'in Android 8.0 güncellemesine ait çekirdek kaynak kodu "albus" adı altında yine GitHub üzerinde yayınlanmıştı. Buraya ve Buraya tıklayarak Moto G6 Play kaynak kodlarına ulaşabilirsiniz.

Whatsapp