Moto G5 Plus İçin Ağustos Ayı Güvenlik Yaması Geldi

Lenovo ve Motorola tarafından geliştirilen Moto G5 Plus modeli için Ağustos ayı güvenlik yamasını içeren yeni bir sistem güncellemesi dağıtılmaya başlandı.

NPN25.137-83 yapı numarası olarak gelen yeni Moto G5 Plus güncellemesi ABD'de bulunan bütün Moto G5 Plus cihazları için yayınlanmaya başladı. Moto G5 Plus, Şubat ayında Mobil Dünya Kongresi Barselona'da Moto G5 ile beraber tanıtılmıştı.

Şu anda piyasaya sürülen yeni güncelleme, Ağustos ayı güvenlik yamasını Moto G5 Plus modeline getiriyor. Ne yazık ki güncelleştirme işletim sistemi sürümünde bir değişik yapmıyor. Cihazda halen Android 7.0 Nougat bulunuyor. Cihazdaki çeşitli eksik noktaların giderilmesi konusunda düzenlemelere sahip olan güncelleme, Blueborne zararlı yazılımı için bir güvenlik düzeltmesi içermiyor. Bu yeni güvenlik açığı yakın zamanda keşfedildi ve cihazın Bluetooth bağlantısı üzerinden yayılıyor.

Yeni Moto G5 Plus güncellemesi Ağustos güvenlik yamasıyla birlikte gelişmiş acil arama özelliğini cihaza getiriyor. Acil durum çağrı işlevselliği için pek çok yenilik yapılmış durumda. Güncelleme ayrıca cihaz üzerinde hata düzeltmeleri ve genel performans iyileştirmelerini de içeriyor.

Moto G5 Plus'ın Android 8.0 Oreo'yu alıp almayacağını merak ediyor olabilirsiniz. Güncel teknoloji haberlerini takip etmediyseniz Motorola kısa bir süre önce Android Oreo alacak cihazların bir listesini yayınladı. Moto G5 Plus bu listede kendine yer buldu.

Diğer taraftan sadece Moto G5 Plus değil, daha küçük model olan Moto G5 modelinin yanı sıra Moto G5s ve Moto G5s Plus modelleri de Android 8.0 Oreo sürümüne kavuşacak. Moto G5s ve Moto G5s Plus modelleri ABD'de geçtiğimiz günlerde piyasaya sunuldu.

Whatsapp