Moto G4 Plus için Android 8.0 Oreo Güncellemesi ile İlgili, Motorola'dan Resmi Açıklama Geldi

Bugün ortaya çıkan resmi pazarlama materyallerinden Android O güncellemesinin çıkarılması haberlerinin ardından, konuyla ilgili Motorola'dan resmi açıklama yapıldı.

Motorola, Android 8.0 Oreo güncellemesini alacak olan akıllı telefonların listesini yayınladıktan sonra, birçok kişi 18 aydan daha kısa önce piyasaya sunulan Moto G4 ailesinin listede eksik olduğunu fark etti. Bunu takiben, şirketin Moto G4 Plus ile ilgili bir pazarlama materyalinin içeriğini değiştirdiği ortaya çıktı. Başlangıçta Oreo güncellemesini alacağı açık bir şekilde belirtilen Moto G4 Plus'ın daha sonra bu güncellemeyi almayacağı anlaşıldı. 

Tahmin edebileceğiniz üzere Moto G4 sahiplerinin büyük çoğunluğu bu durumdan hiç de hoşnut olmadı. Bunun bir güncelleme,skandalına dönüşmesini engellemek isteyen Motorola, Android 8.0 Oreo güncellemesini sadece Moto G4 Plus modeli için yayınlayacağını açıkladı. Moto G4 ve Moto G4 Play ise Android 7.0 Nougat güncellemesi ile birlikte ömürlerini tamamlamak zorunda kalacak. 

Motorola, yaptığı açıklamada, hiç bir G4 serdi cihazı Android 8.0 Oreo güncellemesine yükseltmeyi hiç bir zaman planlamadıklarını, Moto G4 Plus materyallerinde ise infografik bir hata olduğunu belirtti. Buna rağmen, bu planlamanın güncelleme üzerinde çalışacaklarını ve Android 8.0 Oreo güncellemesini Moto G4 Plus için yayınlayacaklrını açıkladı. 

İşte Motorola'nın konuyla ilgili resmi açıklaması: 

Moto G4 Plus için Android O yükseltmesi belirttiğimiz ile ilgili olarak pazarlama malzemelerimizde bazı hatalar olduğu dikkat çekti. Bu, bizim gözetimimizdi ve bu yanlış iletişim için özür dileriz. Moto G ailesi için bizim genel uygulamamız, cihaz başına önemli bir adet İşletim Sistemi yükseltmesi yapmak, ancak bizim vereceğimiz sözleri tutmamız önemlidir; bu nedenle, zaten aldığı Android N yükseltmesine ek olarak, Moto G4 Plus'ı Android O'ya yükselteceğiz. Bu planlanmamış bir güncelleme olduğu için Moto G4 Plus'ın yeni sürüme geçirme programına uyması biraz zaman alacaktır. Daha fazla bilgi için yazılım güncelleme sayfamızı izleyin.

 Muhtemelen şirketin Moto G serisi için güncelleme politikasının, -yani sadece bir büyük Android versiyonu yayınlanacak  ve hepsi bu kadar- ilk açıklaması bu oldu. Bir Moto G5S veya Moto G5S Plus satın almadan önce bunu aklınızda bulundurun.

Whatsapp