Moto G4 Plus Android 8.0 Güncellemesi Yakında Dağıtılacak

Motorola'nın 2016 yılında Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile piyasaya sunduğu Moto G4 Plus modeli için Android 8.0 güncellemesinin yakında dağıtılacağı açıklandı.

Moto G4 Plus, Motorola'nın Android 8.0 Oreo güncellemesi vereceği cihazların arasında yer almıyordu. Bu durum karşısında kullanıcılardan gelen yoğun talep üzerine şirket eski ve popüler cihazı için Android 8.0 Oreo güncellemesini vereceğini açıklamıştı. Aylar sonra güncellemeye dair yeni bilgiler ortaya çıktı.

Açıklamanın yapılmasından bu yana neredeyse bir yıl kadar bir süre geçmiş olmasına karşın halen Moto G4 Plus için Android 8.0 Oreo güncellemesi verilmemişti. Şimdi ise Moto G4 Plus Android 8.0 güncellemesinin Brezilya'da test edilmeye başlandığı söyleniyor.

Bu durum Moto G4 Plus'ın gerçekten de Android Oreo sürüm güncellemesini alacağı anlamına gelirken aynı zamanda güncellemenin resmi olarak kararlı sürüm şeklinde dağıtılması için biraz daha süre gerektiğini gösteriyor. Motorola geçmişte yazılım güncellemeleri konusunda oldukça hızlı bir firmaydı ancak son zamanlarda bu güncellemeler daha önceden olduğu kadar hızlı dağıtılmıyor. Stok Android arayüzünü kullanan firma bu sayede kullanıcılarına çok hızlı bir şekilde yeni güncellemeleri sunuyordu.

Şuan için Brezilya'da test edilmeye başlanan Moto G4 Plus Android 8.0 Oreo güncellemesinin önümüzdeki birkaç ay içerisinde resmi olarak OTA üzerinden bütün kullanıcılara dağıtılması bekleniyor. Eğer sizde ülkemizde satılan Moto G4 Plus modelini kullanıyorsanız birkaç ay içerisinde yeni güncellemenin gelmesini bekleyebilirsiniz.

Whatsapp