Moto G4 Modeli Android 8.0 Oreo Güncellemesi Almayacak

Gelen son bilgilere göre Motorola Moto G4 modeli Android 8.0 Oreo güncellemesi almayacak. Motorola Moto G4 Plus modeli ise Android 8.0 Oreo güncellemesini alacak.

Motorola hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz gün Android 8.0 Oreo güncellemesi alacak olan Motorola cihazlarının bir listesini yayınlamıştı. Listede Moto Z, Moto Z Droid, Moto X4, Moto G5, Moto G5 modelleri yer alıyordu. Bu noktada Moto G4 serisi kullanıcıları meraklı bir bekleyişin içine girmişti.

Bu açıklanan listeye göre Moto G4 ve Moto G4 Plus kullanıcıları Android 8.0 Oreo güncellemesini almayacak. Elbette bu listenin açıklanmasının ardından G4 ve G4 Plus kullanıcıları büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Motorola, yayınladıkları listenin bir "tam liste" olduğunu açıkça belirtmektedir. Bu durum Moto G4'ün sadece bir yaşında bir cihaz olması ve bugüne kadar bir büyük güncelleme, yani Android 7.0 Nougat alması nedeniyle çok kötü bir durum. 

Fakat bugün Motorola Hindistan hesabı üzerinden yapılan resmi açıklamaya göre Moto G4 Plus modelinin resmi olarak Android 8.0 Oreo güncellemesi alacağı doğrulandı. Bu haber büyük bir sevinç yaratsa da Moto G4 kullanıcıları için yeni bir gelişme olmadı.

Yinede Android 8.0 Oreo'yu G4 cihazınızda denemek istiyorsanız, LineageOS 15 ROM yazılımını cihazınıza kurabilirsiniz. Bu ROM resmi olmayan bir özel custom ROM yazılımıdır. LineageOS 15 ROM halihazırda Moto G5 Plus, Moto X Play, Moto G, Moto G2, Moto X2, Moto E2 vb. Gibi diğer Motorola cihazları için de mevcuttur. Elbette custom ROM yüklediğiniz zaman cihazınız garanti dışı kalacaktır. Tekrar Stock ROM yazılımı yüklerseniz garanti kaldığı yerden devam edecektir.

Whatsapp