Mobil oyunlar, konsolların sonunu getirecek mi?

Mobil oyun sektörüne oyun geliştiricileri ile oyun sevenlerin verdiği destek, akıllara oyun konsollarının sonuna mı geliniyor sorusunu getiriyor.

Akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayarlar neredeyse her geçen gün donanımsal olarak gelişme gösteriyor. Mobil cihazlarda yaşanan bu gelişmeler sayesinde oyun konsollarının her geçen gün satışlarında önemli derecede olmamakla birlikte düşüşler yaşandığı gözlemleniyor.


Oyun üreticileri de artık mobil cihazlar ile tablet bilgisayarlar için geliştirdiği oyunlara daha çok önem vermeye başladı. Özellikle yeni akıllı cep telefonlarına konumlandırılan yardımcı sensörler ve yüksek görüntü çözünürlüğü vadeden grafik CPU’ları doğrultusunda geliştirilen mobil oyunlar, bizlere daha gerçekçi görüntüler sunuyor.


Mobil oyunların online olarak kolayca iki kişi oynanabilmesi ve mobil internet verilerinin fiyatlarında yaşanan düşüklüklerde bizi gittikçe bu sektöre atıyor. Son dönemde geliştirilen ve en çok satan oyun konsolu modellerinden birisi olan Nintendo Switch’inde mobil cihazlar gibi tasarlanması ve taşınabilir olması, oyun konsolu üreticilerinin de sektörde yaşanan kaymanın farkında olduğunu bizlere gösteriyor.


Gelişen teknoloji ile birlikte mobil oyunların daha yüksek grafik kalitesine sahip olması beklenilirken, oyun konsolu dünyasına ebediyen bir son vermesi beklenmese de satışlarda bu doğrultuda önemli düşüşlerin devam etmesi bekleniyor.

Whatsapp